Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat, Jeep či Alfa dostanou zbrusu nový multimediální systém. Slibuje obří vylepšení

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Koncern FCA představuje novou generaci svého infotainmentu, jenž se postupně začne objevovat v nových modelech všech značek této skupiny.

Skupina Fiat Chrysler Automobiles představuje nejpokročilejší verzi multimediálního systému, jenž se postupně začne nabízet ve všech automobilkách koncernu: Chrysler, Dodge, Jeep, RAM, Maserati, Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Abarth. Základem infotainmentu se stane 12,3“ obrazovka a přepracovaný systém (s operačním systémem Android), jenž má být přehlednější, intuitivnější a svižnější.

Tvůrci říkají, že zcela nové čipy, paměť RAM a zvýšená kapacita úložiště umožní systému Uconnect 5 pracovat oproti předchůdci až pětkrát rychleji. Jak symbolické, vzhledem k jeho názvu. Systém mimo jiné umožňuje vytvoření až pěti uživatelských profilů, z nichž máte snadný přístup k oblíbeným aplikacím, ale třeba i nastavením sedačky pro toho kterého uživatele.

Další novinkou jsou služby Apple CarPlay a Android Auto, které bude nový infotainment umět zprovoznit bez kabelu. Chybět nebude ani hlasová asistentka Alexa, stejně jako možnost připojit zároveň dvě zařízení prostřednictvím bluetooth. Vestavěná navigace spoléhá na technologii TomTom, která umí (i offline) zobrazit třeba nejbližší dobíjecí stanice. To se bude hodit, vzhledem k tomu, že FCA chce do roku 2022 uvést 30 elektrifikovaných novinek.

Počítá se rovněž s bezdrátovými aktualizacemi online, stejně jako připojením k internetu prostřednictvím 4G LTE. Systém je navíc připraven na možný upgrade technologie na 5G. Chybět nebude ani Wi-Fi hotspot až pro osm zařízení. Středobodem bude již zmiňovaný 12,3palcový displej, jenž „umí“ 15 milionů pixelů v Ultra HD. Nová generace multimediálního systému Uconnect se objeví napříč modelovým portfoliem ve více než 150 zemích světa.

Ve videu níže si můžete připomenout, jak jsme v testovaném Jeepu Cherokee zkoušeli aktuální generaci systému Uconnect:

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme