Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat: Nová loga nových skupin

Diskuze (3)
Od roku 2011 se Fiat rozdělí na dva koncerny. Každá skupina bude mít vlastní korporátní identitu, včetně nového loga.

Fiat zveřejnil dva logotypy navržené studiem Robilant Associati, které nahradí současné logo Fiat Group, používané od roku 2005. Budou sloužit k rozlišení dvou nových společností, na které se s platností od 1. ledna 2011 rozdělí koncern Fiat – Fiat SpA a Fiat Industrial SpA.

Dceřiné společnosti zabývající se osobními automobily se stanou součástí Fiat SpA. Tato skupina dostane nové logo, které se výrazně inspiruje v minulosti. Hlavními částmi Fiat SpA budou Fiat Group Automobiles (automobilka Fiat, Alfa Romeo, Lancia a Abarth), Maserati a Ferrari.

Aktivity, které nesouvisí přímo s osobními automobily, budou vyčleněny do Fiat Industrial SpA. V této skupině se ocitnou například Iveco, Irisbus, CNH Global (sdružuje výrobce zemědělských a staveních strojů Case a New Holland) a další. Logo Fiat Industrial SpA vychází z původního Fiat Group, změnilo se ale použití barev – modré pozadí místo šedého a zlaté písmo místo modrého s červeným pruhem.

Vlastnická struktura dvou nových koncernů bude kopírovat podíly akcionářů současné Fiat Group.

Nová loga neznamenají změnu současného znaku automobilky Fiat. Tím i nadále zůstává chromový kruh se zaobleným rudým lichoběžníkem uvnitř.

Diskuze (3)
Avatar - Sonny Crockett
4. 12. 2010 19:14
Re: VLK
Zimní spánek
4. 12. 2010 18:24
Re: VLK
Asi nejsi sám, chybí asi i redakci, proč myslíš, že je tady tenhle článek se zásadními informacemi z oblasti automobilového průmyslu, marketingu a managementu bez kterých se žádný fanda aut neobejde....aby ho sem takhle nalákali. Třeba se to zdaří.
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
4. 12. 2010 10:50
VLK
Neviděli jste někdo Vlčka??? Tolik se mi stýská... :'-(