Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat přebírá řízení aktivit Chrysleru v Evropě

Dan Vořechovský
Diskuze (6)
O prodej vozů Chrysler v Evropě se od začátku dubna stará italský Fiat. Splnil tak jednu z podmínek navýšení svého podílu v americké automobilce.

Italský koncern Fiat k 1. dubnu převzal distribuci a obchodní aktivity značek automobilky Chrysler v Evropě. Vozidla Chrysler budou sice i nadále prodávána prodejci Chrysleru, o distribuci a management se však již bude starat Fiat. Cílem je snížení nákladů, zvýšení prodeje a rozšíření dealerské sítě Chrysleru o 25 procent v následujících třech letech.

Skupina Fiat tak bude například určovat ceny automobilů, rozhodovat o jejich distribuci, řídit propagační aktivity Chrysleru na jednotlivých evropských trzích, zajišťovat plnění zákonných požadavků na vozidla v jednotlivých zemích nebo rozhodovat o tom, kde vzniknou nové prodejny vozů Chrysler. Fiat se rovněž postará o účetnictví a právní služby.

Využívání zdrojů Fiatu v mezinárodním měřítku je jednou ze tří podmínek navýšení podílu Fiatu v americké automobilce z 20 na 35 procent ve třech krocích (dalšími podmínkami jsou poskytnutí hospodárných motorů a vozidel, které bude Chrysler vyrábět v USA). O prvních pět procent vzroste podíl Fiatu v Chrysleru poté, co souhrnné tržby Chrysleru na trzích mimo Severní Ameriku přesáhnou hranici 1,5 miliardy dolarů. Podle šéfa Fiatu Sergia Marcchionneho by měl Fiat cílového podílu dosáhnout v horizontu dvou let.

Dan Vořechovský
Diskuze (6)
Avatar - Barrichello
12. 4. 2010 11:05
Re: Hamburger con spaghetti
Spíš hoší od Daimleru celou dobu házeli klaci pod nohy chrysleru, šetřili na nesprávných místech a cpali tam svojí zastaralou techniku místo aby poskytli moderní věci...

Před příchodem Mercedesu byl Chrysler v zisku, cca 2-3 roky po příchodu už ne, zajímavé co...

A jak skvělý design vozů a interiérů se jim povedl - viz aktuální Sebring....
Bravo!
Dá se to shrnou tím že Daimler v Chrysleru pohnojil co mohl
11. 4. 2010 12:48
Re: Hamburger con spaghetti
Hmm, představte si F500 s HEMI motorem:D
Avatar - Plautus
10. 4. 2010 18:27
Re: Hamburger con spaghetti
jo a ti hoši od Daimleru s tými klackami nevedeli zakúriť v peci ;-)
Avatar - WinDiesel
10. 4. 2010 11:39
Re: Hamburger con spaghetti
Jo jenže hochům od Daimleru celou dobu Amíci házeli klacky pod nohy.....
10. 4. 2010 10:09
Re: Hamburger con spaghetti
Dej jim šanci. Co nezvládli precizní skopčáci "hoši od Daimleru", toho se třeba makaróni s trochou té chaotické energie zhostí lépe.