Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat představil dva koncepty na základě modelu 500X – snížený Chicane a zvýšený Mobe

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Výstava SEMA v Los Angeles se nezaměřuje jen na laciný tuning, ale ukazuje i zajímavé tovární koncepty. Kupříkladu Fiat představil dvě varianty modelů 500X, sníženou a zvýšenou.

Vytažené blatníky, velká kola či snížený podvozek. Crossover Fiat 500X upravený pro výstavu SEMA ve formě konceptu Chicane vypadá opravdu zajímavě, jako by snad byl předzvěstí možné ostré varianty Abarth. Poměrně čisté, ale svaly zdůrazňující úpravy autu podle nás sluší, stejně jako modrá barva Competition. Automobil na dvacetipalcových kolech by navíc měl být odlehčený.

K pohonu slouží 2.4 litrový čtyřválec Tigershark MultiAir2, který dostal upravený výfukový systém zajišťující mírně vyšší výkon. Přesné hodnoty však neznáme. Úpravy najdeme rovněž uvnitř vozu, očekávejte tedy modré doplňky či jiné pedály.

Opakem verze Chicane je přizvednutá varianta Mobe, která přichází v perleťové bílé barvě Ivory Pearl. Tento koncept se zaměřuje na surfaře a jezdí na osmnáctipalcových kolech, přičemž mu nechybí ani držák surfů na střeše. Pod kapotou bije totožné srdce jako u Chicane, tedy čtyřválec Tigershark s upraveným výfukovým systémem ve spojení s automatickou převodovkou.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
7. 11. 2015 20:56
Re: ........ proboha !!!!!
a kdo by takové auta kupoval? čím jezdíš ty? co by tě donutilo koupit nástupce marey?
fiat úprpstě odjakživa malé auta uměl a drží se toho
mně se třeba zrovna řada 500x líbí
nižší střední a střední je prostě plná mainstreamu a každý nový vůz by musel být extra špička, aby uspěl
a fiat nemá ani na čem stavět, protože po maree byla croma to to byl dle mého kro úplně mimo
7. 11. 2015 12:14
Re: ........ proboha !!!!!
To půjde těžko.Nástupce Punta je 500+ a bude příští rok.Když se podíváš na ty koncepty,tak máš zhruba podobu 500+.
Avatar - leone
7. 11. 2015 12:04
........ proboha !!!!!
...jděte už s těma "pětistovkama" do pr**le,....a udělejte auto ve třídě jako byla třeba Marea, Regata, Tempra atd,...taková nová Marea weekend za rozumnou cenu, by šla nadračku !!!,...ale když je v palici vymeteno,...tak je prostě vymeteno :no: :no: , co Fiate :-!