Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Professional nabízí první specifikace modelu Ducato Electric

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Fiat Professional navazuje na nedávné odhalení modelu Ducato s inovovanými vznětovými motory a novými prvky výbavy zveřejněním prvních technických specifikaci čistě elektřinou poháněného provedení Ducato Electric.

Fiat Profesional v první polovině letošního června potvrdil, že v počínaje tímto rokem bude možné předobjednávat čistě elektřinou poháněný model Ducato Electric. Ten je v rámci pilotního projektu vyvíjen ve spolupráci s potenciálními klienty tak, aby vyhověl jejich požadavkům.

Bližší informace o výkonech či dojezdů tehdy italská značka nezveřejnila, což nyní napravuje a uvádí, výkon pohonného systému i dojezd na jedno nabití.

Fiat Ducato Electric ke svému pohonu využívá elektromotor s nejvyšším výkonem 90 kW a maximálním točivým momentem 280 N.m. Energii elektromotoru poskytnou baterie, které mají být k dispozici v různých konfiguracích v závislosti na potřebách provozovatele elektromobilů a mají podle NEDC poskytovat dojezd na jedno nabití v rozsahu od 220 do 360 km.

V rámci své kategorie má Ducato Electric podle materiálů značky Fiat Professional patřit mezi špičku a nabízet prostor pro náklad o objemu od 10 do 17 metrů krychlových, zatímco užitečné zatížení může být až 1950 kg.

Fiat Ducato Electric se v letošním roce dočká sourozenců v podobě elektřinou poháněných modelů Peugeot Boxer a Citroën Jumper, jejichž uvedení na trh bylo rovněž ohlášeno v první polovině letošního června.

Zdroj: Fiat Professional

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme

6. 7. 2019 14:47
Re: Chápu není to tenis penis,
Tak dotace jsou snad na všechny elektro, akorát asi nejsou pro každého :*)
Avatar - KANKUNEN
6. 7. 2019 08:30
Chápu není to tenis penis,
ale kolik to bude stát, jak se to bude nabíjet a jaký to bude potřebovat řidičák jste mohli napsat. A budou na to dotace? Prý má dotace Vito.