Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Filmový Enzo Ferrari: Hugh Jackman nahradí Christiana Balea

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Australan Hugh Jackman si zahraje Enza Ferrariho v životopisném filmu režiséra Michaela Manna. Původně jej měl ztvárnit Christian Bale.

Život Enza Ferrariho láká. Ve filmu režiséra Michaela Manna, pro který coby předloha posloužila kniha Brocka Yatese „Enzo Ferrari: The Man, The Cars, The Races, The Machine“, si jeho roli italské automobilové ikony pravděpodobně nakonec „vystřihne“ australský herec Hugh Jackman. Původně avizovaný Christian Bale ze seznamu vypadl. Filmaři totiž požadují, aby představitel hlavní role povinně přibral a Bale si tím způsobil zdravotní problémy... Jackman mu má fyzicky přece jen blíže.

Snímek se plánoval už od začátku století, Mann na něm původně spolupracoval s legendárním Sydneyem Pollackem, ale ten v roce 2008 zemřel, takže se projekt uložil k ledu. Točit se konečně začne příští rok v létě, výroba bohužel znovu nabrala dvouleté zpoždění, premiéru by mělo dílo absolvovat během sezóny 2019.

Soustředí se hlavně na nesmiřitelný souboj s Maserati ve druhé polovině 50. let, konkrétně na ročník 1957, kdy se v Mille Miglia zabil španělský markýz Alfonso de Portago se spolujezdcem Edmundem Nelsonem a jejich neovladatelné dvanáctiválcové Ferrari 335 S usmrtilo dalších deset diváků včetně pěti dětí. Nešťastný incident znamenal konec slavného, ale nebezpečného tisícimílového klání, které se jezdilo napříč Itálii za běžného provozu!

Manželku Lauru si zahraje Švédka Noomi Rapace a i jejich divoký vztah bude stěžejním bodem filmu. Nezapomínejme, že kromě milovaného syna Alfreda „Dina“ (1932-1956), který zemřel na nevyléčitelnou svalovou dystrofii, se mu v roce 1945 narodil i druhý Piero, ale toho měl s milenkou Linou Lardi. Bývalý závodník, zakladatel Scuderie a posléze automobilky se svým jménem, charismatický muž, ale také arogantní despota se láskou k ženám ostatně nikdy netajil.

Již dříve bylo také avizováno, že Ferrariho si zahraje i Robert De Niro, ale v jiném filmu, který mapuje život svérázného vládce italského výrobce sportovních vozů i jejího závodního týmu od čtyřicátých let až do smrti. Producentem je Gianni Bozzacchi, vlastník společnosti Triworld Cinema, o scénář se postarali Stephen J. Rivele a Christopher Wilkinson. Už měl mít premiéru loni, ale zatím je tak nějak ticho po pěšině... Nejedná se však o zdaleka první kusy na toto téma. V roce 2003 spatřil světlo světa dvoudílný životopisný snímek režiséra Carla Carleie.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Pekelná Micinka
15. 3. 2017 01:31
EJH
Mně zas leží v hlavě, že by DiCaprio mohl hrát ve filmu o Orsonu Wellesovi.
14. 3. 2017 16:56
Enzo Ferrari
.... na alfisti.cz je o Ferrarim poměrně podrobný článek, viz: [odkaz] - zatím jen dvě kapitoly, ale budou přibývat....
14. 3. 2017 15:08
Nic proti Jackmanovi.
Je to dobrý herec,ale nějak si ho v roli Enza Ferrariho neumím představit.To De Nira v tom dalším filmu už jo.
Avatar - Đawson
14. 3. 2017 14:57
Bale
si taky tímhle "hereckým" životem zničil totálně zdraví. Není to uplně ono střídat 100 a 60 kg každý rok >:D I tak to jackmanovi závidím, cpát se k prasknutí, za obezutu mě pochválí a ještě dostanu tučný honorář ! >:D