Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Finská policie jezdí stylově, dostala Mercedes CLS Shooting Brake.

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Finsko je úplně někde jinde. Považte: čtenáři v anketě věnovali Mercedes CLS policistům.

Populární finský časopis Tekniikan Maailma (něco jako „Svět techniky“) se v rámci oslav své šedesátileté historie prostřednictvím ankety na svých stránkách obrátil začátkem roku na čtenáře se zajímavou otázkou: jaký jedinec, instituce či skupina si zaslouží nové auto?

Pod pojmem „nové auto“ si můžeme představit téměř cokoliv, protože i konkrétní specifikace byla předmětem ankety. Pro nás v Česku poměrně překvapivě vyhrála finská policie, která si podle čtenářů motoristického časopisu zaslouží nové auto ze všeho nejvíce. A ještě lépe: hlasující si vybrali konkrétně přímo dopravní policii.

Podobný výsledek by se v české anketě dal očekávat snad pouze v případě, že by se policii měla darovat zánovní Lada Niva. Finové však mají silniční strážce pořádku v oblibě a „dopřáli“ jim dokonce model CLS Shooting Brake 350 CDI 4MATIC. Policisté tak budou moci využít všech 195 kW a 620 N.m točivého momentu i při ztížených klimatických podmínkách. Navíc jim jen tak někdo neujede, maximální rychlost vozu je 250 km/h a zrychlení z nuly na stovku zabere jen 6,6 sekundy. Pro automobilku Mercedes jde každopádně o velmi povedenou marketingovou akci.

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Avatar - romgator
2. 10. 2013 15:02
Re: Tak o něčem takovém si můžou nechat zdát
češi a slováci to mají stejné. Cesty jsou jako tankodromy. Máme nejdražší cesty v evropě a možná i na světě. Však ta kvalita je všude vidět ne? ;-) Možná právě proto se u nas i na slovensku tak daří SUV a OFF ROAD. :-)
1. 10. 2013 22:22
Taky bych jezdil stylově...
kdyby mi to nekdo dal >:D
Avatar - 3_diamanty
1. 10. 2013 21:30
Re: Tak o něčem takovém si můžou nechat zdát
to je pravda...

a presunme sa z finska do abu dhabi a zrazu sme opat v inom svete: [odkaz] ;-) cls sa moze schovat

jak sa vravi.. iny kraj - iny mrav

my na slovensku sa musime uspokojit s tymto: [odkaz] ale vzhladom na kvaltu nasich ciest to povazujem za primeranu a dobru volbu
>:D :yes:
Avatar - romgator
1. 10. 2013 17:51
Tak o něčem takovém si můžou nechat zdát
i pánové z Kobry 11. A o české policii ani nemluvím.
Avatar - vabis
1. 10. 2013 17:01
:-)
Finové vědí co je dobré :-)