Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fisker Rocket: Bývalý šéfdesignér Aston Martinu chystá muscle car

David Bureš
Diskuze (1)
Základem chystaného automobilu bude podle dostupných informací Ford Mustang. Křivky auta mají být velice drsné.

Henrik Fisker se naposledy proslavil stylově laděným plug-in hybridem Karma. Nyní pracuje na novém projektu nazvaném Rocket. Tento automobil bude oficiálně odhalen na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles.

Novinka je zatím prezentovaná pomocí přiloženého nákresu. Základem auta bude podle dostupných informací Ford Mustang, který však bude výrazně upraven. Mustang z pera Fiskera dostane silnější boky, jeho karoserie bude vyrobena z karbonových vláken. Sám Fisker nový model označuje za ultimátní americký muscle car.

Na projektu spolupracuje kalifornský tuningový úpravce Galpin Auto Sports, který je napojen na amerického prodejce vozů Ford, firmu Galpin Motors. Asi nejznámějším dílem Galpin Auto Sports je 1.038koňový (764kW) model GTR1, který vznikl přestavbou Fordu GT.

Naposledy Galpin Auto Sports na letošní výstavě SEMA představila Mustang s vyladěným motorem na 541 kW. Stejný výkon by mohl dostat i Rocket.

Automobil bude oficiálně odhalen 20. listopadu, během třetího novinářského dne letošního autosalonu v LA.

O Henriku Fiskerovi v poslední době nebylo moc slyšet. V minulosti se ale tento dánský designér proslavil mnoha krásnými vozy, mezi které patří BMW Z8, Aston Martin DB9 nebo Artega GT. Fisker založil i stejnojmennou automobilku vyrábějící plug-in hybrid Karma, firma ale loni zkrachovala. V současnosti ji vlastní čínský výrobce autodílů Wanxiang Group.

David Bureš
Diskuze (1)
Nejsou ta kola příliš malá?
Zvětšete je alespoň o 5 palců, to se bude líbit! >:-[]