Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus jako první autobusový dopravce nabízí platbu přes Google Pay

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost FlixBus je prvním dopravcem s dálkovými autobusy v Evropě, který začleňuje platbu přes Google Pay do své mobilní aplikace pro smartphony s operačním systémem Android.

Novinka ve službách společnosti FlixBus zákazníkům umožní rychlejší a bezpečnější bezhotovostní nákup jízdenek. Doposud bylo možné nakoupit jízdenky u zeleného dopravce v rámci bezhotovostních plateb v korunách platební kartou a přes PayPal.

Google Pay je online platební systém a digitální peněženka, která uživatelům umožňuje provádět jednoduché, rychlé a bezpečné transakce v mobilní aplikaci i na webových stránkách, nebo třeba v kamenných obchodech. Zákazník s sebou nemusí nosit peněženku, při placení stačí z kapsy vytáhnout mobil a přiložit jej k bezdrátovému terminálu.

Uživatelé aplikace FlixBusu s operačním systémem Android během nákupu jízdenek nově vidí ikonu „Koupit s Google Pay“. Stačí pár kliknutí a jízdenka i s dokladem o zakoupení přijde do uživatelského účtu ve službě Google.

Nová digitální řešení pro zákazníky v autobusové dopravě jsou jednou z klíčových oblastí, na kterou se FlixBus od roku 2013 zaměřuje. Kromě partnerství s předními hráči na poli technologického vývoje (jako je Google), zaměstnává skupina FlixMobility vlastní tým více než 200 vývojářů, kteří pracují na neustálém zlepšování služeb.

V dubnu 2018 se FlixBus stal prvním poskytovatelem mobility na světě, který se propojil se službou Google Assistant. Přidáním platební možnosti Google Pay do aplikace FlixBus pro Android se zákazníkům nabízí další jednoduchý způsob koupě jízdenek pro cesty v rámci ČR i po Evropě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)