Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixMobility v roce 2019 přepravila 62 milionů cestujících

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost FlixMobility, poskytovatel dálkové přepravy, na svých stávajících a nových trzích i nadále roste.

Společnost FlixMobility za rok 2019 přepravila 62 milionů cestujících, což je 37% nárůst objemu přepravy oproti roku 2018. FlixMobility aktuálně nabízí dopravu osob ve 30 zemích napříč 2500 destinacemi.  

Cestující mohou využít služeb autobusů FlixBus, vlaků FlixTrain a přepravu pod hlavičkou společností Kamil Koç a Eurolines. Nabídka vlakových spojení FlixTrain roste nejen v Německu, v roce 2020 společnost plánuje vypravit první zelené vlaky i na švédských kolejích.

„Během sedmi let se nám podařilo stát se poskytovatelem s nejrozsáhlejší sítí autobusových spojů na světě. Naše nabídka aktuálně čítá více než 400 tisíc spojů denně do tisíců destinací,“ uvádí André Schwämmlein, zakladatel a CEO společnosti FlixMobility.

Mezinárodní růst společnosti a úspěch reflektuje i situace na českém trhu. Za rok 2019 přepravil FlixBus v Česku a mezi ČR a zahraničím 3,5 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 30 procent. Autobusy v barvách dopravce aktuálně staví na šedesátce zastávek ve větších i regionálních městech a autobusové nádraží Praha Florenc se řadí mezi jeden z nejvytíženějších dopravních uzlů v evropské síti FlixBusu.

Mezi nové zahraniční destinace dostupné na přímém spoji z Česka FlixBus v roce 2019 přidal například Oděsu, Umaň a Lvov na Ukrajině, Sarajevo a Visoko v Bosně a Hercegovině, Rotterdam v Nizozemsku, Antverpy v Belgii nebo německá města Koblenz, Mohuč a Fürth.

„Naši zákazníci se mají na co těšit i v roce 2020. Během jara postupně přidáme sezónní nabídku spojů na jih Evropy. Chceme otevřít další přímá spojení z Prahy například do Španělska, Francie, Švýcarska, Velké Británie nebo Nizozemska. Pracovat budeme i na dalším propojení českých regionů s evropskými velkoměsty,“ uvádí ředitel společnosti FlixBus v České republice Pavel Prouza.

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme