Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco dorazí na SEMA Show s pásy a dalšími úpravami podvozku

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Ford vystaví v Las Vegas celkem šest upravených SUV Bronco - čtyři full-size modely a dva menší modely Bronco Sport.

Americká výstava SEMA Show 2021, na které jsou pravidelně vystavovaná různě upravená auta, se kvapem blíží a po zrušeném loňském ročníku bude mít rozhodně co nabídnout. Ostatně mezi vystavovateli nebude chybět ani automobilka Ford, která do Las Vegas přiveze rovnou šest upravených modelů Bronco – čtyři klasiky a dvě menší SUV Sport.

Začněme od klasik, které bude reprezentovat například model RTR Fun-Runner by RTR Vehicles. Vůz s šedě lakovanou karoserií dostal modře lakovaný ochranný rám, barevný dekor, ochrannou folii, nášlapy prahů, pevnostní nárazník a několik zeleně lakovaných doplňků.

Zelená zdobí například i beadlock kola z dílny RTR, která jsou obuta do 37“ terénních pneumatik. Vpředu je vylepšené sání vzduchu, vzadu pak upravený výfuk – obojí z dílny Ford Performance. Podvozek pak dostal přední i zadní nápravy Dana nebo tlumiče s vysokým zdvihem Fox Performance Elite.

Výrazně červenou barvou pak zaujme opět třídveřový koncept od BDS Suspensions, který byl navržen s ohledem na možné využití u záchranných sborů – především hasičů. Bronco proto dostalo přední i zadní naviják, speciální zesílené nárazníky s tažnými oky, vzduchový kompresor umístěný pod kapotou nebo řadu přídavných světel. Lepší prostupnost terénem by pak měl zajistit o čtyři palce zvýšený podvozek, opět osazený coilovery z dílny Fox. Kromě toho ale vůz dostal také nastavitelná zadní ramena nebo odpojitelné stabilizátory.

Pětidveřový koncept Bronco Baja by LGE-CTS Motorsport pak kombinuje zvýšení podvozku s decentnějšími úpravami exteriéru a údajně i interiéru. Podvozek byl zvýšen o 3 palce sadou Icon, úpravce vytáhl přední i zadní lemy, instaloval nový nárazník, upravil světla, přidal vlastní nosič rezervy a z pátých dveří by se měl vyklápět stolek.

Vůz by tak měl nabídnout lepší prostupnost terénem i více možností pro posádku na cestách. Uvnitř by totiž neměla chybět lednice, organizér nákladů, vylepšený sound-systém JBL a praktickým doplňkem bude také podlahový sejf.

Video se připravuje ...

Zřejmě největší peckou je ale Bronco by Tucci Hot Rods, které je připravené na zábavu ve sněhových závějích. Vůz má totiž místo předních i zadních kol sněhové pásy, původně určené pro čtyřkolky, od Mattracks. Motor, převodovka i většina komponent podvozku by přitom měly zůstat původní.

Exteriér dále zaujme novým nárazníkem s navijákem a tažnými oky, rozšířenými lemy podběhů, střešním nosičem na dva snowboardy nebo přídavnou světelnou rampou na střeše. Na bocích by navíc měly být výsuvné prahy usnadňující nastupování a vystupování.

Společnost LGE-CTS Motorsports ale kromě klasického Bronca upravila také menší Bronco Sport. Jejich koncept Baja Forged vychází z modelu Badlands a díky zvýšení podvozku o 2 palce, vylepšeným tlumičům Icon a novým stabilizátorům Hellwig Suspension by měl vůz nabídnout ještě lepší možnosti mimo zpevněné silnice.

Také menší Bronco Sport dostalo přepracovaný přední nárazník s navijákem a přídavnými světly, vytažené lemy podběhů, nová kola s terénními pneumatikami, střešní přídavná světla Ford Performance nebo výfuk Borla.

Poslední připravovanou novinkou je pak zářivě červené Bronco Sport od úpravce CGS Performance Products, který k projektu přistoupil trochu odlišně. Namísto zlepšování terénních dovedností se totiž zaměřil na vylepšení estetiky a výkonu.  Dvoulitrový přeplňovaný motor tak dostal nové sání a nechybí ani nový cat-back výfuk. V podbězích jsou nová 17“ kola obutá do univerzálních pneumatik. Součástí úprav jsou také nové lemy blatníků, upravený zadní spoiler, zakázkové lakování nebo upravená sedadla.

Divize Ford Performance by pak měla během SEMA Show vystavit ještě několik nových doplňků pro model Bronco, včetně modifikací pro podvozek i motor. SEMA Show se odehraje v termínu 2. až 5. listopadu v Las Vegas.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
24. 10. 2021 12:55
Kaslat na pasy
Mne by sa pacilo, keby to sem doviezli za rozumnu cenu hoci aj v nejakej light verzii.
23. 10. 2021 18:46
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/