Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco je skutečný hit, rezervováno je 230.000 aut. Bez Sportu

Ondřej Mára
Diskuze (33)

Podle zpráv z automobilky se někteří držitelé rezervací dočkají svého klasického Bronca až v roce 2022.

Dlouho očekávaný návrat jednoho z ikonických amerických offroadů slaví jeden úspěch za druhým. Po pozitivních reakcích a rychlém vyprodání limitované edice přicházejí zprávy o extrémně vysokém počtu rezervací.

Automobilka Ford představila nové Bronco zhruba v polovině tohoto měsíce, ovšem s jeho výrobou se počítá až začátkem příštího roku. Kdo chtěl ale Bronco získat mezi prvními, ten si mohl vůz nezávazně rezervovat za vratný poplatek 100 dolarů, tedy cca 2.400 Kč.

Zájem o nový offroad přitom překonal i nejdivočejší očekávání. Limitovaná verze First Edition, která vznikne v počtu 3.500 kusů, byla vyprodána za méně jak tři hodiny. Ford tak nakonec produkci First Edition zdvojnásobil na 7.000 kusů, aby udržel krok s poptávkou. Jenže veřejnost nezajímá pouze limitovaná verze.

Video se připravuje ...

Administrátoři fóra Bronco6G.com, kde se v minulosti objevilo několik zajímavých úniků a informací ze zákulisí, přinesli zprávu od jednoho ze svých důvěryhodných interních zdrojů ve Fordu, podle kterého již automobilka eviduje zhruba 230.000 rezervací na nové Bronco.

Zatím se sice jedná pouze o spekulaci, přesto lze věřit, že má reálné základy. I tiskový mluvčí automobilky Ford totiž v rozhovoru pro magazín Car and Driver uvedl, že někteří držitelé rezervací dostanou svůj vůz pravděpodobně až v roce 2022. Bavíme se přitom pouze o tradičním Broncu, nikoliv o civilnější verzi Sport.

Rezervaci na nové Bronco by mělo být možné přetavit v objednávku již v prosinci tohoto roku, kdy se konečně z reálných čísel dozvíme, jak velká je vlastně poptávka. Zahájení výroby je naplánováno na jaro a dodávky prvních kusů se očekávají v průběhu června 2021. Civilnější Bronco Sport by se mělo do prodeje dostat v průběhu léta a dodávky prvních kusů se očekávají koncem roku.

Počty zájemců o nové Bronco Sport zatím neznáme, je však docela možné, že dlouhá čekací lhůta na klasické Bronco by mu mohla přihrát několik netrpělivých zákazníků, kterým budou stačit jeho i tak docela pokročilé vlastnosti v terénu a ocení vyšší komfort na silnici.

Ondřej Mára
Diskuze (33)

Doporučujeme

7. 8. 2020 11:29
Re: Velká gratulace Fordu!
Váš předpoklad je mylný. Ropa, tak jak ji známe, nedojde. Je to mýtus. Ropa se stejně jako voda vytváří přirozeným procesem v zemském jádru a to neustále. Zapomeňte na to, že ropa vznikla termogenickým rozkladem organické hmoty trvající v řádu miliónů let. Informace k tomuto tématu si lze dohledat.
Avatar - Hammunasakra
31. 7. 2020 16:37
Re: pecka neskutocna
Furt STEJNÁ taktika kdyz nechceš odpovědět = okecávat + urážet?

Takže ZASE neumíš odpovědět + nemáš koule na sorry = za kraviny cos vyplodil?
31. 7. 2020 16:08
Re: pecka neskutocna
Asi nějaký těžký mindráček, který si řešíš přes diskuze na místních stránkách, jinak už k tomu není co dodat... ;-\ ;-)
Avatar - Hammunasakra
31. 7. 2020 14:36
Re: pecka neskutocna
EDIT 2, 3, 4 zase nic?

Jedno univerzální komplexní sorry za FAKT BLBOST o mě a teď za vejšplechty a poprskaný obrazovky? Taky nic?
31. 7. 2020 14:32
Re: pecka neskutocna
Jinak, jak jsem se koukal na SDA, tak Leafu se za celý loňský rok na našem trhu prodalo 92 ks, což tedy není žádná hitparáda. Na druhou stranu musím uznat, že na novou generaci už se (na rozdíl od té předchozí) dá koukat, aniž by se člověku zvedal žaludek... ;-\