Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Limitovaná edice Fordu Bronco zmizela během pár hodin

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Včerejší premiéra Fordu Bronco znamenala i otevření rezervací na první kusy z limitované série First Edition. A ty mizely opravdu rychle.

Jak poznamenali američtí kolegové z Motor1, pro které byla premiéra nové Bronca ještě větší událostí, limitovaná série 3.500 kusů Fordu Bronco First Edition zmizela doslova během pár hodin. Rezervace totiž bylo možné skládat od 8:00 místního času a již v 11:15 web hlásil vyprodáno.

Kolegové z Motor1 se proto rozhodli kontaktovat samotný Ford, který sám začal pátrat, jak rychle vlastně rezervace na Bronco First Edition zmizely. Je totiž velice pravděpodobné, že to trvalo ještě kratší dobu než ony 3 hodin a 15 minut. Ostatně není se čemu divit.

Ford Bronco First Edition totiž vychází z výbavového stupně Badlands, který je doplněn o spoustu zajímavých drobností z jiných výbav. Dostal například agresivnější exteriér výbavy Wildtrack a hodnotnější interiér výbavy Outer Banks.

Výbava kromě jiného zahrnuje černě lakovaný hardtop Shadow Black, vyhřívaná kožená sedadla a pakety Lux (adaptivní tempomat, audio-systém B&O, vyhřívaný volant, bezdrátové nabíjení) nebo Sasquatch (35 palcové pneumatiky, uzavíratelné diferenciály, tlumiče Bilstein, atd.).

Pod kapotou je pak uložena silnější motorizace, tedy dvakrát přeplňovaná 2.7 litrová V6 o výkonu 310 koní v kombinaci s desetistupňovou automatickou převodovkou. A to vše za cenu 60.800 dolarů (tedy cca 1.416.000 Kč).

Zatím se ovšem nejedná o prodej auta, ale rezervací. Budoucí zájemci o vůz, jehož doručování by mělo začít až na jaře příštího roku, tak prozatím museli složit pouze vratnou zálohu 100 dolarů. Stále tak existuje šance, že si někdo svou rezervaci rozmyslí a šanci dostane někdo další.

Kromě tradičního Bronca ovšem automobilka Ford nabídla limitovanou verzi First Edition i pro civilnější Bronco Sport. To sice vznikne pouze v počtu 2.000 kusů, zákazníci však budou skládat stejnou vratnou zálohu, finální cena je „jen“ 34.155 dolarů (cca 795.000 Kč) a první zákazníci by se mohli dočkat dokonce již v průběhu listopadu.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

16. 7. 2020 10:30
Re: budoucí majitelé
Hlavně v Americe :-)
Avatar - Ada je zase tady
16. 7. 2020 09:41
budoucí majitelé
budou hořce litovat, že si raději nepočkali na verzi s dieselem pod kapotou
Avatar - 3_diamanty
16. 7. 2020 06:34
necudujem sa
paradny dizajn... k tomu urcite aj schopnosti v terene budu vyborne... co dodat... taketo nieco tu malo byt uz davno... obcas ford vie aj prekvapit ak chce... za mna naj ford sucasnosti...

bronco :yes:

a konecne je aj 5dverak ... a ze je famozny... neskutocny :yes:
15. 7. 2020 17:14
Vyprodáno
Já se ani nedivím,designove a konstrukčně zajímave auto,na trhu je jen Jeep Wrangler, který je obdobný a auta evropského "modrý oválu " nemusím,ale u US Fordu je to třetí auto👍co je mi sympatické (GT a Mustang)
15. 7. 2020 17:01
pitcho
A ja ji zrovna chtel, presne tudle 😁