Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta je ojetinou roku 2012

David Bureš
Diskuze (7)
Porotci na malém vozu od Fordu ocenili svěží design, spolehlivost, poměr ceny a hodnoty nebo jízdní vlastnosti.

Nejlepším ojetým automobilem roku 2012 je Ford Fiesta. Vyplývá to z ankety britské společnosti CAP, která se specializuje na výzkum automobilového trhu.

O vítězném automobilu rozhoduje porota, skládající se z odborníků na ojetá auta. Ti tvoří například denně aktualizovaný přehled Black Book Live sledující ceny ojetých automobilů. Šéfem CAP Automotive Intelligence Services je respektovaný analytik Mark Norman, který má dlouholeté zkušenosti s prognózami cen vozů.

Porotci při výběru nejlepší ojetiny hodnotí, zda je daný vůz cenově dostupný a praktický, zda má důvěryhodnou pověst, jestli je delší dobu populární na trhu s ojetými auty a jestli je výhodným artiklem pro prodávajícího i kupujícího.

Mezi nejlepší se tak v tomto hodnocení například nedostanou drahá auta, která mají vysokou zůstatkovou hodnotu, nebo auta s nejmodernější technikou, kterou recenzenti sice ocení, samotní zájemci ji ale nevyhledávají kvůli vysoké ceně.

Podle poroty společnosti CAP je letošní vítěz Ford Fiesta spolehlivý automobil, který je mezi zákazníky žádaný a který nabízí dobrý poměr ceny a hodnoty.

Jeden z porotců o Fiestě tvrdí, že nadále patří mezi nejvíce svěží auta na trhu a že je ceněný mezi mladými i starými. Další hodnotitel zase říká, že Fiesta posunula v daném segmentu hranice kvality a spolehlivosti. Mark Norman pak na adresu Fiesty uvádí: „ Motoristé ji milují, protože dělá přesně to, co chtějí. Prodejci ji milují, protože jim poskytuje spolehlivou a spravedlivou příležitost k zisku.“

Co se týče zůstatkové hodnoty, je na tom malý Ford v dané třídě velice dobře. Podle modelové situace, kdy má daný exemplář z roku 2009 najeto přes 64 tisíc kilometrů, si Fiesta má udržet 55,6 % své původní ceny.

Z malých aut je na tom lépe pouze VW Polo s 56,6 % původní hodnoty. Takový Renault Clio si má udržet 49,6 % původní ceny.

Loni i předloni se nejlepší ojetinou stal podle společnosti CAP Nissan Qashqai. Předseda poroty Mark Bulmer na adresu japonského crossoveru v loňském roce řekl: „Je to skvělý všestranný vůz, který je ideální pro svůj účel, motoristům nabízí styl i praktičnost a pro autobazary to je skvělá prodejní nabídka.“

David Bureš
Diskuze (7)
23. 12. 2012 21:55
Re: Ani se nedivim...
white label:

Pipanie sa deaktivuje na dobu pokial ho nebudes chciet znovu zaktivovat samozrejme a nie len jednorazovo (princip aktivovania je rovnaky ako deaktivovania)
Avatar - white label
23. 12. 2012 00:13
Re: Ani se nedivim...
A to se musíš 9x připoutat a odpoutat po každém nastartování, teda pokud chceš, aby to nepípalo? >:D
22. 12. 2012 23:51
Re: Ani se nedivim...
Pipanie sa da vypnut: Daj klucik do polohy 2 teda nastartuj a potom sa 9x priputej a odputaj a pipanie sa tym deaktivuje!

Operky na hlavu su nizko? Ved sa daju vysuvat.
Nizko by bolo pre niekoho, kto ma nad 2,00 metre mozno.. Ja mam tesne pod 2 metre a pohoda..
20. 12. 2012 22:19
Re: Ani se nedivim...
Tuto fiestu vlastní otec a můžu říci, že je velice spokojený. Má v tom tuším 1.3 a výkon solidních 64kw což na takové malé auto docela jde. :-) Interiér velice kvalitně zpracovaný, vepředu se sedí hezky a vůz nabízí i poměrně dost místa, jen co mě štve, že když se řidiš nebo spolujezdec nepřipoutá auto furt knučí dokud nejsou obě osoby připoutány. Dále co se mi nelíbí, že zadní sedadla jsou nízká a opěrky pro hlavu jsou též umístěny moc nízko. :-/
Na závěr fiesta oproti fabii nabízí velice moderní vzhled, jak exteriéru tak interiéru a hezké svezení. Dále pak originalitu (fabie kopie dříve vydaného Suzuki Swift) dívím se že Suzuka nepodala žalobu. :-)))
20. 12. 2012 18:42
Ani se nedivim...
... ideální vozík pro 1-2 pasažéry, vpředu místa dost, vzadu nic moc. Tedy jako jediné rodinné auto neobstojí, ale jako společník pro "Singles" či druhé auto do rodiny dobrý. Jel jsem oba motory 1.25l, slabší 60k rozhodně nebrat, je to lenoch. 82k už je lepší a použitelnější...

Jinak Fiesta je pěkné mini, jak před FL, tak po něm ;-)