Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus WRC-S: sportovní diesel pro Španělsko

Kamil Kýr
Diskuze (19)
Na autosalonu v Barceloně byla představena speciální edice Fordu Focus s výkonným dieselovým agregátem a výraznou závodní stylizací. Vůz je limitován počtem vyrobených kusů a je určen výhradně pro španělský trh.

Vznešeně znějící přídomek WRC a výrazná rallyová stylizace skrývá v nitru vozu konvenční dvoulitrový dieselový turbomotor, který je de facto totožný s běžným 2.0 TDCi využitým u civilního Focusu. To ovšem nemění nic na faktu, že se jedná o poměrně exkluzivní úpravu, která čítá pouze 666 kusů určených pro španělský trh.

Použitý dieselový agregát nabízí výkon 100 kW (136 k), díky němuž dosahuje vůz jízdních parametrů stejných jako Focus 2.0 TDCi. Z 0 na 100 zrychlí za 9,3 s a dosahuje maximální rychlosti 203 km/h.

Exteriéru třídveřového hatchbacku vévodí bílá barva s motivy cílové vlajky a nápisem WRC v černé barvě. Sportovní nádech pak podtrhují přídavné prahy a desetipaprsková osmnáctipalcová kola.

Interiéru dominuje čalounění z materiálu Alcantara s výrazným bílým lemováním u sedadel a kůží potažený sportovní volant. Co se týče výbavy, obsahuje např. Bluetooth či dvouzónovou klimatizaci.

Tento limitovaný sběratelský kousek s podpisem samotného Marcuse Gronholma vyjde zhruba na 24 tisíc euro, v přepočtu tedy asi na 680 tisíc Kč.

Kamil Kýr
Diskuze (19)
Avatar - misoo
12. 6. 2007 16:09
Re: Focus základ
presne tak, focus v zaklade neni bohvieco... 8-s treba kupit ST a hotovo ;-)
Avatar - da_b0mb
12. 6. 2007 15:17
Re: 136 koni
...Fabia
Avatar - freeman
12. 6. 2007 13:08
Focus základ
Kua. Keď pozerám na "normálny" Focus v TREND výbave je mi s toho navracanie. Škaredé auto ! Ale všetky v šipičkovom vybavení a rôznymi továrenskymi doplnkami ktoré ani v cenníku nenájdete je to bomba auto. Osobne vlastím C-MAX ([odkaz] Ale tak tiež mi predajca povedal, že tákéto videl len na obrázkoch a na východné trhy sa nedodáva. To je fakt sila a škoda !