Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford láká na premiéru nového Everestu. SUV se představí 1. března

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Už 1. března se světu představí nový Ford Everest, SUV sdílející techniku s pick-upem Ranger.

Půjde celkově o třetí generaci. První se objevila v roce 2003, druhá následovala v roce 2015. A vždy šlo o vůz příbuzný zmíněnému Rangeru. Když tedy Ford loni představil novou generaci známého pick-up, dalo se předpokládat, že brzy bude následovat také nový Everest.

SUV s rámovou konstrukcí na Ranger naváže i designem. Čekat můžeme povědomou příď s charakteristicky tvarovanými světlomety a jen několik spíše drobnějších změn. Záď ozdobí opticky propojená koncová světla, podobně tvarovaná jako hlavní světlomety.

Také interiér by měl být odpovídat Rangeru, uvnitř tedy najdeme rozměrnou dotykovou obrazovku infotainmentu na středovém panelu, která má v závislosti na verzi úhlopříčku 10,1" nebo 12". Počítá se i s digitálním přístrojovým panelem. Klasická uzavřená karoserie by však mohla nabídnout více vnitřního prostoru.

Nabídka motorů bude jistě zahrnovat třílitrový vznětový vidlicový šestiválec a pravděpodobně ještě dvoulitrový čtyřválcový turbodiesel a zážehovou jednotku 2.3 EcoBoost. Mluví se také o plug-in hybridu. Vzhledem k příbuznosti s Rangerem se budoucí majitelé mohou těšit na zajímavé schopnosti v terénu.

Premiéra se tedy uskuteční 1. března. Na závěr však máme jednu smutnou zprávu: jestli máte pocit, že by Everest mohl být autem přesně pro vás, pak vás zklame informace, že v Evropě s ním Ford nepočítá. Tento model tradičně cílí na trhy v Austrálii, Africe či jihovýchodní Asii.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 2. 2022 17:51
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/