Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford se chlubí praktickými vychytávkami nového Rangeru

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Praktické doplňky nového Fordu Ranger vzešly z rozhovorů s více jak 5.000 stávajících uživatelů.

Modrý ovál sice představil nový ranger již koncem listopadu minulého roku, na zahájení jeho objednávek si však budeme muset ještě pár měsíců počkat. Dodávek prvních kusů by se pak nejrychlejší zákazníci měli dočkat začátek roku 2023, tedy zhruba za rok.

Kdo tedy akutně potřebuje pick-up a rozhodně se právě pro Ford, může si vybrat z několika edic výběhové generace. Automobilka ale nezahálí a láká své fanoušky na novinky, které přinese generace nová. A podle všeho by měla běžné uživatele potěšit řadou praktických vychytávek.

Designový tým automobilky totiž v rámci vývoje vyzpovídal přes 5.000 uživatelů stávajících pick-upů Ford, kterých se ptal, jak využívají nákladový prostor. Otázky přitom směřovaly jak na řemeslníky a obchodníky, tak na dobrodruhy a aktivní rodiny, které občas potřebují převážet objemnější náklady.

Video se připravuje ...

Z tohoto průzkumu pak vzešla řada praktických vychytávek, kterými se nyní automobilka chlubí na svých stránkách i na videu. O co konkrétně tedy jde?

Začněme u exteriéru, kdy zadní nárazník dostal praktický schůdek, který usnadňuje nastupování na korbu. Její víko pak dostalo praktické „kapsy“ na uchycení truhlářských svěrek, díky čemuž lze víko použít jako pracovní stůl. Víko je přitom vybaveno technologií pro snadné otvírání i zavírání jednou rukou.

Samotná korba nyní v závislosti na verzi nabízí délku úložného prostoru 1.638 až 2.305 mm. Díky rozšíření vozu o 50 mm se navíc mezi podběhy pohodlně vejde europaleta (šířka až 1.224 mm). Podle automobilky navíc korba nabízí ve své třídě nejlepší objem přes 1.200 litrů.

Celou korbu, včetně víka, přitom chrání nové plastová vana, která zabraňuje poškození karoserie. V této vaně jsou připravené prolisy, které umožňují rozdělit prostor pomocí dřevěných latí, které si zákazník může sám vyrobit podle potřeby. Plast je nově také pohodlnější (například při klečení), měl by méně klouzat a snáze se udržovat.

Po bocích je připravená lišta s posuvnými upevňovacími oky, současně lze však náklad upevnit také pomocí volitelného externího rámu, umístěného na vrchu korby. V korbě je pak připravená 12V zásuvka a dostupný by měl být i 400V invertor, který umožní napájet i elektrické nářadí a vybavení. Celou korbu pak bude možné uzavřít pomocí volitelné elektricky ovládané roletky.

Nakládání věcí na korbu by mělo usnadnit její osvětlení, automobilka ale současně integrovala do infotainmentu a aplikace FordPass možnost osvětlit celé 360° okolí vozu pomocí různých světel. To usnadní nejen práci, ale také kempování. Nasvítit přitom bude možné jak celé okolí, tak i pouze jeden vybraný sektor.

Pro možnosti různých pracovních či dobrodružných úprav je navíc nový Ford Ranger vybaven prostorem pro přídavnou baterii a rozvedenými elektrickými kabely, ke kterým jsou připravena zatím zaslepená tlačítka ve stropnici. Zákazníci si tak mohou snadno přidat a zprovoznit naviják, osvětlení či další příslušenství dle svého vkusu. Již od začátku prodeje by ale samotná automobilka měla k novému rangeru nabízet až 150 kusů příslušenství.  

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
25. 1. 2022 09:26
Dokonalost
Ranger :yes: ten americky look mu velmi prospel... :yes:
24. 1. 2022 19:43
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/