Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford letos představí v Evropě modernizovanou verzi Mondea

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
Automobilka Ford letos v Evropě představí modernizovanou verzi svého klíčového modelu ve střední třídě Mondeo. Jeho stažení z evropského trhu nechystá. ČTK to řekl mluvčí českého Fordu Martin Linhart.

V poslední době se v některých evropských i českých médiích objevily spekulace o blízkém ukončení prodeje Mondea na evropských trzích. Tento krok měl souviset poklesem zájmu o střední třídu a přechodem zákazníků k vozům SUV nebo crossoverům.

Mondeo ale podle Linharta zůstane klíčovou součástí produktového portfolia Fordu na evropském trhu. "Modernizovaná verze přinese nové pohonné jednotky, stejně jako designové osvěžení interiéru i exteriéru. Připravujeme i další vylepšení hybridní verze Mondea, jež se jako Ford Mondeo Kombi HEV v příštím roce představí i na českém trhu," dodal.

Mondeu letos v Česku patří v prodejích ve střední třídě šestá příčka za Škodou Octavií, VW Passatem a Arteonem, Opelem Insignia a Hyundai i40. Loni prodej Mondea v Česku klesl o dvě pětiny na 875 vozů.

Ford má třetí nejpočetnější flotilu vozů na českých silnicích po domácí Škodě a Volkswagenu, mezi dodávkami je jednička. Celkový prodej nových vozů značky překročil za dobu působení Fordu v Česku 300.000 aut.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (30)
Avatar - Londonbridge
12. 5. 2018 18:57
Mondeo
To im nemohlo prejst ze po USA sa to auto premava skoro 2 roky a oni to potom predstavia v Europe ako novinku ako New Mondeo pre Europanov, to je historicky fail a neospravedlnia to nejakymi vymyslami ktore si mali interne vyriesit vo svojich Europskych fabrikach . To by mohol potom Passat predstavit novy model v Europe a za dva roky ho chcel ponuknut Cinanom ako novy model pre Cinu. Uzasny marketing to ako Europanom chceli ponuknut ojazdene Mondeo. Napriek tomu nech su radi ze to ludia kupuju mozno to mali len pretiahnut z USA ako used look like new cars just for the EU. Tak pocitam ze to FL Mondeo uz lieta pol roka po USA ...mozno ho Americky trh privita z 1.5 l motormi koli uspore pred dalsou krizou. Inak auto nevyzera z vonku spatne vnutry je to horsie a ak niekto presadne z Passata tak ten interier ho nenadchne a napis Sony na tom radiu to sa nosilo za dob tuzexovych >:D
12. 5. 2018 13:13
Re: V naftě poctivé čtyřválce :-)
Naftové
Avatar - JirkaV8
12. 5. 2018 12:00
Re: V naftě poctivé čtyřválce :-)
Wartburg 353 nebo 1.2HTP ?
Avatar - JirkaV8
12. 5. 2018 11:57
Re: Marná snaha
Takové auto by se Evropanům líbilo, o tom žádná. Jenže by se nemuselo zaplatit, proto raději hodí globála. US prodeje jsou vyšší, auto vypadá tedy podle nich.
12. 5. 2018 00:28
Re: Marná snaha
Pred 20 rokmi sa taktiez nejazdilo hybridmi a dnes su takpovediac uplne bežné. Rovnako to je aj dieslami.