Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo po plastice

Tomáš Votruba
Diskuze (116)
Jeden z nejoblíbenějších modelů střední třídy prošel lehkým faceliftem. Mondeo dostalo novou masku, jiný tvar zadních světlometů a několik technologických novinek v interiéru.

Jeden z nejoblíbenějších modelů střední třídy prošel lehkým faceliftem. Modernizace se dotkla jak exteriéru, tak interiéru. První zajímavou novinkou je začlenění původně limitované verze Titanium X mezi standardně nabízené verze, poptávka po této verzi (uvedené v roce 2004) byla a je stále vysoká.

Co se týče designu, mondeo dostalo nový tvar předního a zadního nárazníku, konkrétně jejich spodní části. Nově řešená je i maska chladiče. Karoserie byla navíc přizdobena na některých místech chromem. Už na první pohled si můžete všimnout pozměněného tvaru zadních koncových světel a nových červených odrazových skel ve spodu nárazníku. Interiér má po modernizaci vyzařovat ještě větší míru kvality, funkčnosti a komfortu, k tomu mají pomoci nové druhy čalounění a dalších materiálů.

Novinkou jsou hands-free sady s hlasovým ovládáním a podporou bezdrátové technologie Bluetooth. V palubní schránce se dokonce objevil konektor pro připojení přehrávače iPod a dalších MP3 přehrávačů. Konektor umožňuje propojení přenosného zařízení s audiosystémem vozu. Podle tiskové zprávy provedl Ford i několik zásahů do konstrukce vozu, aby jeho ovládání bylo ještě snazší a příjemnější.

Tomáš Votruba
Diskuze (116)
4. 5. 2005 21:32
Re: MONDEO versus AVENSIS
Prosím tě, jak jsi dospěl k tomu, že rozhoduješ mez těmihle auty? To nechápu. Proč si chceš kupovat olítanou střední třídu a nekoupíš nižší střední novou? Jak, že dlouhodobě vybíráš? Snad, když potřebuješ auto, tak si ho jdeš koupit, né? Vždyť dneska ti daj na leasing i chleba, natožpak ojetej Avensis, to ti možná za to ještě zaplatěj. To je nad mé síly tohle. Možná ti dokáže tenhle Mondéoavensisní uzel rozetnout někdo jinej.
4. 5. 2005 21:22
Re: POROVNEJTE MONDEO A AVENSIS ...
Dobré téma. Kočky nebo vločky. No, já bych teda začal těma crash testama. Tuhle veličinu bych pro výběr ponechal potenciálním pozůstalejm. Je přece, a to nejen z pohledu cras testů úplně jedno, co koupíš, hlavně tam dej všechny pytle. V téhle třídě nemůžeš sáhnout vedle. Ale když zvažuješ Avensis, asi to nevypadá, že bys chtěl zkoušet jaký to je po dvou v levotočivý. Spokojenost zákazníků? Koupíš Mondeo a budeš spokojenej, koupíš Avensis a budeš spokojenej. Spolehlivost? Po třistapadesátý tu píšu, že neznám nespolehlivý auto. Ty snad jo? A už vůbec ne v téhle třídě. Když vletíš ve 130ti do jedný z pětimiliard děr, co tu na silnicích máme, tak tě od návštěvy servisu ochrání jen vlastnictví obrněnýho transportéra. Ale že by jako majitel Mondea jezdil víc do servisu než Avensisu, to je oblíbená píseň těch, co musej nutně něco na autě najít. Kdybych měl volit, jednoznačně bez zaváhání bych vskočil do Mondea. To vypadá jako auto, je vyvážený a i když nahoře píši, že lifting kulhá, tak to ber s rezervou. Rozhodně je to "kára", narozdíl od Avensis. Avensis je tak od 50 vejš, to ti bude slušet k šedinám. podle mě není co rešit - Mondeo 220 ST, nebo jak to pojmenovali. Cena je k akceptaci, je to plný koní a vleze dovnitř celá rozvětvená rodina. Pro mě je absolutně nepochopitelný tohle dilema. Umím si představit volit mezi Avens, Mazda6 a Acord, pak zase 407, Vectra, Mondeo. Ovšem křížit zbroj mezi ztepilým rytířem a samurajem, to mi nejde do hlavy. Ale pokud bys chtěl jednu dobrou, opravdu dobrou radu, tak z těchhle dvou je jedinečnej Passat. Jo, už končím.
3. 5. 2005 22:27
Re: ZAPOSLOUCHAT SE DO jakekoli HUDBY?
Napsals to pěkně (i nahoře ten výběr auta). Jo, muzika to je "facha" na celej život. Ty Jethro, člověče já s nima jdu celej život. Představ si, že jsem čekával a čekávám až vydaj další desku - od roku 1972. Napřed jsem je nakupoval na černý burze v Motole, ve Slovanským domě, na Proseku a tak, dokud nás nerozehnali Vébáci. Bez mobilů a během tejdne jsme se dokazali domluvit, kde bude burza... A kupoval jsem to za cenu jako kdyby dnes stála deska 5tisíc korun, pak jsem po revoluci doplnil vše na CD. A stále s nima jdu... Včetně sólovek Andersona a Barrého. A Heavy Horses, to je zlatej poklad, spolu se Stand Up, Aqualung Minstrell.. a Songs From The Wood... Jo, a dneska to zas kupuju znovu v remasteru, protože tam jsou bonusy... Láska na celej život.
3. 5. 2005 22:05
Re: Odbocka
Nejsem zatíženej na VW. Jsem zatíženej na auta. Třeba i na ty na Matějský. Nebo burago. Prostě na auta. A Passat versus Mondeo? Designově to tady v Evropě prostě Fordu s Mondeem nějak nevychází. Prostě Mondeo bylo je a nestane se legendou. jako třeba Siera nebo Capri. Passat legendou už je. Legendou střední třídy. A já teď musím napsat, že jsem rád, že je Mondeo - tedy auto, co vypadá jako "klasické auto" V tom je jeho výhoda i nevýhoda. Narozdíl od Sierry nešel Ford s Mondeem do rizika kontroverzního designu a tak je Mondeo "jen" auto. Já Mondeo cením jako důstojného konkurenta Passata. Podle mě žádné výrazné slabiny nemá. Má variabilitu kastlí, cením model s pátými dveřmi, v combi je působivější než Passat. U sedanů to cítím obráceně.
3. 5. 2005 21:55
Re: Odbocka
Já to pochopil... Jo. Je to tak. Jednou si nahoře, jednou si - druhej