Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford možná prodá také Volvo! Koupit by jej mohlo BMW

Dan Vořechovský
Diskuze (102)
Před necelými dvěma týdny se objevily první chatrné spekulace o možném prodeji švédského Volva. Nyní tyto spekulace podpořil švédský deník Goteborg Posten, který se navíc odvolává na zdroj zevnitř automobilky Ford.

Švédský deník Goteborg Posten ve svém pondělním vydání uvedl, že Ford plánuje prodat švédskou automobilku Volvo Cars a že možným kupujícím by mohla být německá automobilka BMW. Zdroj uvnitř automobilky Ford údajně švédskému deníku prozradil, že BMW v tuto chvíli analyzuje možnost nákupu švédského Volva. O neformálních rozhovorech bavorské automobilky o nákupu Volva navíc informovaly minulý týden v pátek britské noviny Financial Times.

Samotná švédská automobilka se k těmto spekulacím nechtěla vyjádřit s tím, že je to otázka na jejího majitele, tedy americkou automobilku Ford. Ford koupil švédskou automobilku v roce 1999 a zařadil ji do své skupiny prémiových vozů, ve které jsou ještě automobilky Jaguar a Land Rover. Celé skupině Premier Automotive Group (PAG) se v loňském roce příliš nedařilo, když vykázala ztrátu ve výši 327 milionů dolarů. Ford však neprezentuje dílčí výsledky jednotlivých automobilek, proto není jasné, jak se na ztrátě jednotliví výrobci podíleli.

Podle americké investiční společnosti Merrill Lynch by mohl Ford za celou skupinu PAG vyinkasovat přes devět miliard dolarů.

Dan Vořechovský
Diskuze (102)
Avatar - Falco
29. 5. 2007 19:53
BMW + Volvo
Tohle spojení by se mi líbílo.... :yes:
Avatar - Falco
29. 5. 2007 19:49
Re: zase prodávat ?
Ono Volvo výdělává, ve ztrátě není, jenomže né tolik kolik Ford momentálně potřebuje...
29. 5. 2007 15:27
Re: A Lincoln???
Lincoln v PAGu byl jen krátce, teď je spojen s Mercury což mu rozhodně neprospívá - v porovnání třeba s Cadillacem Lincoln to projíždí , zatímco v PAG by měl přístup k množtsví moderních technologií kreé by mu mohli pomoci při vývoji nových modelů ... ;-\
29. 5. 2007 15:24
zase prodávat ?
no nevim možná to vidím blbě ale nechápu když ford vždy něco koupí nasype do toho haldu peněz a když už konečně to začíná vydělávat a vracet investice tak to prodá ... ;-\ :-|
29. 5. 2007 15:23
Re: A Lincoln???
nová S80 se už přeci prodává ;-)