Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang 2015 s hrozivým zvukem přistižen na videu

Michal Fokt
Diskuze (3)
Silně kamuflovaný Ford Mustang šesté generace byl zachycen videokamerou při testech v běžném provozu. A to patrně rovnou ve verzi Shelby GT350.

Představení zbrusu nového Fordu Mustang je na spadnutí, milovníci amerických pony cars se dočkají buď už v listopadu v Los Angeles nebo nejpozději v lednu 2014 v Detroitu, což je pravděpodobnější, protože se tak automobilka trefí do 50. výročí modelu, jenž byl poprvé představen v dubnu 1964. Po amerických silnicích momentálně jezdí spousta prototypů a opět se také povedlo natočit jeden z nich na videokameru, přičemž se zdá, že se tomu jeho řidič ani moc nebránil.

V tomto případě měl být, soudě alespoň podle hutného zvuku a dynamiky, zachycen přímo model Shelby GT350, jehož výkon by měl podle zákulisních informací oscilovat mezi 335-494 kilowatty, což je sakra široký rozptyl, jenž pouze potvrzuje, jak si Ford dává na utajení veškerých informací o novém Stangu hodně záležet.

Něco se ale přece jen už ví - chystaný model se dost výrazně odliší od toho, jak jsme si v posledních letech zvykli auto vnímat. Bude méně "americký" a více "globální", což znamená nejen to, že se design přizpůsobí vkusu mimoamerických zákazníků, nejpravděpodobnější je stále evoluce stylingu, představeného konceptem Evos.

Mustang 2015 bude také o poznání menší a lehčí, u srovnatelných verzí má jít o úsporu až 180 kg,což bude nejen zásluha použití lehčích materiálů a efektivnější konstrukce, ale také ubráním vnějších rozměrů. Šestý Mustang by měl být až o 35 cm kratší a o 15 cm užší.

V Americe bude stále vyznávat filozofii "objem ničím nenahradíš", což znamená použití šesti- a osmiválců (včetně přeplňované verze), v Evropě bude lákat na downsizovaný přeplňovaný čtyřválec 2.3 Ecoboost, jenž bude sdílet s příštím Focusem RS.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
29. 9. 2013 22:13
Re: podle mě se Mustang přiblíží Nissanu 370 z
o příšlušnost se neboj ta zůstane, stane se z něho Ford jako všechny ostatní

poslední generace se mi líbila, i přesto že Muscle káry nemám moc rád, poslední mustang byl fajn, ten nový se mi dizajnem vůbec nelíbí

v této kategorii bych dal
přednost l rozhodně Hyundai Genesis, je ve všem lepší
29. 9. 2013 21:21
Re: podle mě se Mustang přiblíží Nissanu 370 z
to by podle me bylo fajn... ale na druhou stranu si myslim ze by mel i tak zustat muscle carem, alespon z casti...
a jsem rad ze bu se mohl prodavat konecne i v evrope, doufam ze i s ostatnimi motory, i kdyby to mela byt mensina.
jen se bojim designu, protoze posledni dve generace byli moc hezky, tak doufam ze si to zachova jasnou prislusnost ke znacce
Avatar - flyboyeda
27. 9. 2013 17:57
podle mě se Mustang přiblíží Nissanu 370 z
to bude jeho konkurent a taky Hyundai Genesis