Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Convertible míří do prodeje

Michal Fokt
Diskuze (1)
Sice to nevypadá jako úplně ideální načasování, nicméně do dealerství právě míří první exempláře otevřeného Fordu Mustang.

Ford zahájil ve Flat Rock výrobu nejnovějšího vydání modelu Mustang koncem srpna a zákazníci v USA berou showroomy útokem. Nyní navíc budou moci rozdělit svou přízeň mezi dvě karosářské verze, dosavadnímu kupé začíná dělat společnost verze kabriolet s plátěnou stahovací střechou.

V USA sice jsou regiony, které umožňují provoz otevřeného vozu celoročně, většina zákazníků ale bude muset na vyjížďky počkat do jara. Ford to však bere s humorem a podotýká, že Mustangy mají vyhřívaná sedadla, dálkové startování a automaty s možností volby režimu pro sníh, zatímco odvětrávání sedadel v tomto ročním období zase tak potřeba nebude.

Základní cena Fordu Mustang Convertible bude v USA činit 29.925 dolarů za základní verzi s V6 3,7 l o výkonu 223 kW a s točivým momentem 379 N.m, jeho alternativou se pak stane něco silnější přeplňovaný čtyřválec 2.3 EcoBoost s 231 kW a 433 N.m. Vrcholné provedení GT, o které je u kupé zatím největší zájem, disponuje pětilitrovým osmiválcem s 324 kW a 541 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (1)
11. 12. 2014 11:38
Cena
OMG Ta cena tam je úplně směšná!!! Se nedivím, že to tam berou útokem. Za ty prachy je to pro pravýho Američana jasná koupě. Škoda, že u nás to bude pomali o polovinu dražší.