Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang: Evropané mají o novou generaci velký zájem

David Bureš
Diskuze (33)
Na evropské trhy zatím zamířil omezený počet nových Mustangů. Sériová výroba americké novinky začne v srpnu.

Ford minulý víkend zahájil evropský předprodej šesté generace Mustangu. Po otevření objednávkových listin se automobil pokusilo objednat více než 9.300 zájemců. Dostalo se však jen na 500 z nich.

Ford totiž v Evropě zatím nabídl jen omezený počet exemplářů nejnovějšího Mustangu. K dispozici bylo kupé i kabriolet, všechna kupé budou lakována červeným odstínem Race, zatímco kabriolety budou vyvedeny ve stříbrné Magnetic.

Nabídka motorů čítala dva agregáty – přeplňovaný čtyřválec 2.3 Ecoboost o výkonu 227 kW a tradičnější pětilitrový vidlicový osmiválec s výkonem 313 kW. Američtí zákazníci mohou objednávat i 3,7litrový šestiválec, tato možnost na starém kontinentu nabídnuta nebyla, ani nebude.

Automobilka tvrdí, že 500 automobilů bylo objednáno během prvních 30 sekund po otevření objednávkových listin. Noví majitelé dostanou své auto s předstihem, běžný prodej Mustangu na evropských trzích bude zahájen až během příštího roku. Nejprve se dostane na americké zákazníky, vzhled auta sice už dávno známe, jeho sériová výroba ale začne až v srpnu.

Pětistovka aut poputuje do 20 evropských zemí, 130 exemplářů bylo vyhrazeno pro britský trh. V následujících týdnech si Ford pozve zájemce o Mustang ke svým prodejcům, kde bude objednávka auta dokončena.

Evropský předprodej Mustangu byl zahájen 24. května po začátku finále Ligy mistrů, ve kterém proti sobě nastoupily dvě mužstva z Madridu – Real a Atlético. Ford je dlouholetým oficiálním sponzorem této fotbalové soutěže, od příští sezony jej však v této pozici nahradí Nissan.

Nový Mustang je vůbec první generací tohoto legendárního pony caru, která oficiálně zamířila na evropské trhy. Předcházející generace se na starý kontinent dostaly jen prostřednictvím šedého dovozu. Evropští zákazníci se na Mustang evidentně těšili, jejich zájem po otevření objednávek byl podle slov viceprezidenta evropské divize Fordu pro marketing, prodeje a servis Roelanta de Waarda ohromující.

David Bureš
Diskuze (33)
Avatar - Jeremy.McKvak.ANTIDIESEL
31. 5. 2014 21:25
Re: Bylo vyprodáno za 30s
vís z čeho mě se zvedá kufr? z porše, to je takovásracka [odkaz] >:D
Avatar - Barrichello
30. 5. 2014 11:08
Re: Dravec
no na moravě toho až tolik není, dost amerik bývá kolem Ostravska a nějaké ty lepší káry pak kolem hodonína. Aspon dle inzercí.
Avatar - Missouri
30. 5. 2014 11:07
Re: Dravec
Ale jo, jsou i tady.

Avatar - twistedTSD
30. 5. 2014 11:04
Re: Skoda
Škoda to určitě není. Prostě Touran. [odkaz]
Avatar - romgator
30. 5. 2014 10:58
Re: Dravec
To máš dobré, já žiji na severní Moravě a tam bohužel o taková auta je nouze. Tedy ne že by se tu nějaké to Camaro nenašlo ( našlo, i nějaký ten Cadillac, Porshce apod), ale není to tady žádná sláva. Takže až uvidím Mustanga i u nás, bude to alespoň pro mne svátek.