Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford nechá fanoušky rozhodnout o podobě nové speciální edice Pumy ST

Ondřej Mára
Diskuze (1)

O podobě speciální edice Fordu Puma ST mohou fanoušci rozhodovat až do 10. června prostřednictvím sociálních sítí.

Stylový crossover Ford Puma, který si na evropských trzích rychle vybojoval pozici jednoho z bestsellerů modrého oválu, nejspíš netřeba představovat. V minulém roce se však Puma dočkala i ostré verze ST, která se stala prvním ostrým crossoverem Fordu na evropském trhu. A jeho nabídka by se měla brzy rozrůst.

Evropské zastoupení automobilky totiž připravuje speciální edici nové Pumy ST, o jejíž podobě i názvu budou moci rozhodnout fanoušci značky prostřednictvím sociálních sítí. Technika vozu sice zůstane stejná, automobilka ovšem hodlá nabídnout několik stylistických úprav.

Podle Fordu tak budou fanoušci rozhodovat například o barevné kombinaci karoserie, doplňků, brzdových třmenů nebo prošívání bezpečnostních pásů. Na zákaznících by pak měla být také volba jména speciální edice nebo rozhodnutí, zda bude nosit označení, či nikoliv.

Zákazníci budou moci rozhodovat prostřednictvím profilu Ford Europe na sociálních sítích Instagram a Twitter, kde se každý den od 1. do 10. června objeví možnost výběru mezi dvěma variantami. Na každou volbu pak lidé budou mít 24 hodin – což odpovídá časovým možnostem Stories na Instagramu i Twitteru. V první volbě přitom zákazníci rozhodují mezi šedou a černou barvou karoserie.

Finální specifikace Fordu Puma ST, jak ji sestavili lidé na sociálních sítích, bude představena v pátek 18. června. Výroba speciální edice bude probíhat v rumunském závodu Ford Craiova a na trh by se měla dostat ještě letos, ceny ovšem prozatím neznáme.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme