Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Performance představuje nové doplňky pro evropské verze modelů ST, RS a Mustang

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Majitelé modelů Fiesta ST, Focus ST, Focus RS a Mustang mají nyní díky divizi Ford Performance výrazně širší možnosti výběru z nové palety továrních doplňků.

Ford Performance ve spolupráci se specializovanými firmami na úpravy automobilů, mezi nimiž jsou i společnosti Roush, Borla, KW a Remus, připravil bohatou nabídku doplňků, jejichž prodej se na evropském trhu rozběhl začátkem letošního prosince.

Novinky mají pomoci s vylepšením vzhledu, zvuku i jízdních vlastností modelů Fiesta ST, Focus ST, Focus RS a Mustang. K dispozici jsou například polepy karoserie, nové hlavice řadicích pák nebo sady litých kol, snižujících neodpruženou hmotnost až o 15 %.

Součástí nabídky je i elektronická ruční brzda Ford Performance Drift Stick pro Focus RS s hliníkovou pákou umístěnou mezi řidičovým sedadlem a řadicí pákou manuální převodovky, na jejímž vývoji se podílel i Ken Block.

Samostatnou kapitolou jsou komponenty podvozku v podobě nových sportovních pružin a tlumičů, umožňujících snížit světlou výšku až o 40 mm. Vedle nich pak bezpochyby zaujmou i nové výfukové systémy.

Především majitelé kupé a kabrioletů Mustang se pak mohou těšit na možnost zkrácení převodů šestistupňové manuální převodovky pro zlepšení akcelerace až o 20 procent či paket přeplňování s kompresorem od Roush Performance pro pětilitrový osmiválec, který umožní zvýšení výkonu až na 441 kW (600 k).

Ford v souvislosti s novou nabídkou doplňků pro své sportovní modely připomíná, že k jejich hlavním přednostem patří vedle vývoje zajištěného odborníky a vysoké kvality zpracování i plná tovární záruka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Avatar - CHerokee
6. 12. 2017 16:58
Re: Individualizace
Chci vidět, kdo to dělá s novým autem? Okamžitě padají záruky a v origo servisech v ČR nedělají a prodejci to nenabízí. U evropských značek to není moc zvykem.
Avatar - JDM
6. 12. 2017 14:34
Re: Individualizace
A všechny tyhle věci ti nabízí výrobce? Prodejce? Tady jde o to že si pro tyhle věci zajedes do Fordu a ne že si to koupíš na ebay...
Avatar - JDM
6. 12. 2017 14:32
Re: Ford RS
Je to globální problém, jedná se o konstrukční vadu těsnění hlavy motorů, sám Ford přiznal že o tom ví a pracuji na řešení...
Avatar - iudex
6. 12. 2017 10:28
Re: Ford RS
Ja som zaregistroval dvoch chalanov na YT, ktorým motor blbol. Ale to dokážeš nájsť pri akomkoľvek aute a nemusí to byť zrovna vysokovýkonný hotheč. A FRS asi nejazdí úplne konvenčným či dôchodcovským štýlom ;-)
Takže tiež by som z toho nerobil aféru; ak by to bol naozaj globálny problém (výrobná vada), v dnešnej rýchlej dobe už by sa o tom písalo všade.
6. 12. 2017 10:21
Re: Ford RS
RSo má problém s těsněním pod hlavou a potká to všechny vyrobený v roce 2016 dříve nebo později. Ford to vše řeší v rámci garance.