Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford potrápil elektrické SUV inspirované Mustangem v mrazech. Podívejte se na video

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Ford říká, že lidé ve špatném počasí elektromobilům nevěří. V nejnovějším videu se je snaží přesvědčit o opaku

O elektrickém SUV Fordu, jež se nechá inspirovat legendárním Mustangem, jsme toho napsali už hodně. Konečně se blíží jeho premiéra, která je naplánována na příští rok. Ještě před oficiálním debutem nás modrý ovál na novinku láká prostřednictvím prvních fotografií a videa. Auto je na nich stále zamaskované a má ukázat, že elektromobil je schopným strojem i v teplotách hluboko pod bodem mrazu.

Ford si totiž doma nechal vypracovat výzkum, který pro elektromobily nevyznívá zrovna dobře. Říká, že pouze 19 % Američanů důvěřuje elektromobilům ve špatném počasí či zhoršených povětrnostních podmínkách. Pouze 28 % dotázaných by dalo přednost elektromobilu před vozem se spalovacím motorem, když by se v případě nouze potřebovalo někam dostat. A nakonec jen 18 % lidí věří, že elektromobily mohou být rychlejší než klasické spalováky.

Videa modrého oválu mají dokázat, že elektromobily jsou schopné i v náročnějších podmínkách. Vždyť se tu elektrické SUV vypořádává s teplotami až -40 stupňů Celsia. Nás ale záběry zajímají z jiného důvodu. Je to totiž vůbec poprvé, kdy elektrické SUV Fordu vidíme v pohybu. I když je pravdou, že všechno důležité stále zůstává pod pořádnou vrstvou kamufláže, takže nevíme ani to, jak moc se novinka Mustangem skutečně inspiruje.

Podle současného produktového plánu Fordu dorazí očekávaný crossover v roce 2020 a odstartuje vstup značky do moderní elektrické éry. O rok později má následovat plně elektrická verze populárního pick-upu F-150, navzdory tomu, že elektrickým užitkáčům v zámoří příliš nevěří. Roku 2022 mají nabídku rozšířit dva další crossovery s kabelem do zásuvky.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
8. 9. 2019 13:18
No, ale o čem to má přesvědčit?
Funguje to i ve sněhu.
Ok.
Ale jak dlouho? Jak moc se podepíše do "dojezdu" nutnost překonávat neočekávané překážky v mraze?
Bez možnosti plánovat cestu... prostě při potížích?

Já bych teda do elektrovozítka nesednul taky.
8. 9. 2019 12:09
Inspirace Mustangem
Inspirovali se asi presne timto Mustangem https://i.ytimg.com/…dc/hqdefault.jpg :-!