Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford představil dvě speciální verze Mustangu. A hodně drahé závodní pruhy

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Ford ukázal dvě limitované edice modelu Mustang. Jednou z nich vzdává poctu původnímu Shelby GT500 z roku 1967.

Tahle verze se jmenuje Heritage Edition a k dispozici bude přirozeně jen pro Mustang Shelby GT500. Není to ale zrovna divočina, jde spíš o záležitost vzhledu. Novinka dostala exkluzivní lak Brittany Blue a na výběr jsou dvě provedení ikonických bílých pruhů.

V prvním případě jde o vinylové polepy, ve druhé o ručně "malované" pruhy, které mimochodem ve Spojených státech amerických vyjdou na 12.140 dolarů, což je v přepočtu skoro 270 tisíc korun. Pruhy doplňuje unikátní logo GT500.

Video se připravuje ...

Verze Heritage Edition je za příplatek 2.140 dolarů (asi 47 tisíc korun), standardní Mustang Shelby GT500 startuje na částce 72.900 dolarů (1,6 milionu Kč).

Druhá speciální edice nese označení Coastal Edition. Ta vychází z provedení Premium se čtyřválcovým motorem 2.3 EcoBoost. Nabízí černou masku chladiče, zadní spoiler, unikátní pruhy na bocích, otvory v zadních náraznících a 19palcová kola s černými akcenty.

Video se připravuje ...

Coastal Edition bude k mání pro kupé i kabriolet a zákazníci budou moci vybírat ze tří barevných provedení karoserie: Brittany Blue, Cyber Orange a Rapid Red. Příplatek za balíček činí 1.995 dolarů, tedy v přepočtu asi 44 tisíc korun. Jestli tahle verze dorazí do Evropy, zatím nevíme. V USA bude k dispozici od jara.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 11. 2021 23:21
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/