Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Shelby GT Convertible: další verze Mustangu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Současná generace Fordu Mustang je na trhu již nějaký ten pátek, ale Ford stále ještě nevystřílel všechen prach a představuje další nové provedení.

Na akci Ford Performance and Shelby Meet v Tulse ve státě Oklahoma, která začala 13.června se představil nový Ford Shelby GT Convertible. Do showroomu, ale dorazí až začátkem letošního srpna jako model pro rok 2008.

Pod kapotou kabrioletu pracuje stejné vybavení jako v kupé Shelby GT, vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l poskytující výkon 235 kW (319 k) a točivý moment 447 Nm. Dostatek výkonu zajišťuje balíček Ford Racing Power Upgrade Package společně s výkonným výfukovým potrubím. Standardně montovaná pětistupňová manuální převodovka se zkrácenými drahami řazení pochází od společnosti Hurst Shifters. Na přání může být Shelby GT vybaven i pětistupňovou automatickou převodovkou.

Úpravy prodělal také podvozek, na který byl použit Ford Racing Handling Pack. V tomto balíčku jsou schovány sportovní tlumiče, kratší pružiny a kratší stálý převod zadní nápravy (3,55:1). Shelby GT Convertible se pohybuje na osmnáctipalcových litých kolech obutých do pneumatik P235/50 ZR18 BF Goodrich gForce.

Pro Shelby GT v obou karosářských verzích modelového roku 2008 je k dispozici nové barevné provedení s modrým lakem Vista Blue a stříbrnými pruhy.

Vedle upraveného vzhledu karoserie s novými nárazníky a otvorem pro sání na kapotě, je další viditelnou úpravou oproti standardním otevřeným Mustangům ochranný oblouk za předními sedadly.

Pro modelový rok 2008 Ford plánuje vyrobit pouze limitovanou sérii 2300 kusů modelu Shelby GT Convertible. Každý z těchto vozů bude mít očíslovanou tabulku ve středu přístrojové desky a odpovídající označení pod kapotou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)