Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Shelby GT350 Mustang: Decentní změny pro modelový rok 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Divize Ford Performance rozšiřuje standardní výbavu Shelby GT350 Mustang a nabízí nové odstíny laku karoserie.

Ford Shelby GT350 Mustang se světu představil před koncem roku 2014 a v roce následujícím byl uveden na trh rovnou v provedení pro modelový rok 2016. Ford Performance již nyní představuje modelový rok 2017, jehož prodej se rozběhne letos v červnu.

Nejzásadnější novinkou je rozšíření standardní výbavy o paket Track, který byl doposud k dispozici pouze na přání. Součástí tohoto paketu jsou nové vzpěry, chladiče oleje v motoru, převodovce i diferenciálu, zadní spoiler a adaptivní magneto-reologické tlumiče MagneRide.

V oblasti vzhledu exteriéru došlo pouze na rozšíření nabídky laků karoserie o tři nové odstíny, které nesou pojmenování Ruby Red Metallic, Ligtning Blue a Grabber Blue, nahrazující dosavadní odstíny Deep Impact Blue a Competition Orange.

Výbavu v interiéru pak může rozšířit paket Electronics, jehož součástí je systém SYNC 3, hlasem ovládaná navigace a audiosystém s devíti reproduktory. Paket Convenience pak zahrnuje všechny prvky paketu Electronics a přidává k nim kůží čalouněná a elektricky stavitelná sportovní sedadla, nahrazující standardní manuálně stavitelné sedačky Recaro.

V případě pohonné jednotky se žádné zásadní změny neodehrály a Ford Shelby GT350 Mustang je i nadále vybaven atmosférickým vidlicovým osmiválcem o objemu 5,2 litru ve spojení s šestistupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
2. 5. 2016 12:26
Re: Americká krása
Tyto vozy se bohužel stávají čím dál víc vzácnějšími diamanty. ;-\
Avatar - Magister
8. 4. 2016 22:35
Re: Americká krása
Chevrolet z našeho trhu odešel, pokud se nemýlím.
8. 4. 2016 17:45
Re: Americká krása
..to jo.Co takovy Camaro SS?
Avatar - praděda7
8. 4. 2016 16:34
Re: Ruby Red
V cz. konfigurátoru je sice v nabídce Červená Ruby, což by podle všeho měla být ta samá barva, ale ta v konfigurátoru je spíš do fialova než do vínově červena... ;-) I když konfigurátoru se věřit nedá. Proto jsem také vyčkával až v cz přistane první modrý FFRS. Ano, modrá je také pěkná, jde asi o tu samou jako nabízí na FFRS, ale na Mustangu ji v cz, bohužel nenabízí... :-! Ta modrá co nabízí, je zkrátka moc tmavá...žlutá není vůbec špatná. Kdysi, když Shell sponzoroval v Austrálii závody (cca 1968-75), tak tahle žlutá byla jejich poznávací značka.
Avatar - CHerokee
8. 4. 2016 16:20
Re: Ruby Red
Z těch tří za mě taky jasný favorit. I když ta světle modrá má tradici...