Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Transit Connect na českém trhu

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Koncem léta se na českých silnicích objeví inovovaný Ford Transit Connect, který po face-liftu přichází s novým exteriérem, novým motorem a s výhodnější cenou. Ta začíná na 359.900,- Kč. V nabídce se objevuje nový motor 1.8 TDCi (81 kW, 250/280 Nm).

Koncem léta se na českých silnicích objeví inovovaný Ford Transit Connect, který po face-liftu přichází s novým exteriérem, novým motorem – a také s výhodnější cenou. Ta začíná na 359.900,- Kč. V nabídce se objevuje nový motor 1.8 TDCi (81 kW, 250/280 Nm).

Connect, mladší a menší bratr legendárního Transitu, teď už na první pohled jasně potvrzuje svou rodinou příslušnost. Typická přední maska s dvěma příčnými elementy ho jednoznačně řadí mezi nejnovější členy užitkové rodiny Ford.

Nový Transit Connect nabízí také (ve verzi Tourneo GLX SWB) nárazníky v barvě karoserie, chromovanou mřížku chladiče, dvoubarevnou přístrojovou desku a nové odstíny laků včetně atraktivní neužitkové béžové barvy "Caramella".

Ještě důležitější jsou však změny pod kapotou. Transit Connect totiž dostal nový motor 1.8 TDCi o výkonu 81 kW a největším točivém momentu 250 Nm a krátkodobě až 280 Nm, jenž je k dispozici v rozmezí 1500 – 3200 ot./min.

Všechny motory budou nyní využívat vysokotlaký systém vstřikování paliva Common Rail TDCi a splňují emise EURO 4. Oba původní motory 1.8 o výkonu 55 resp. 66 kW tedy přechodem na systém TDCi doznaly nemalých úprav, jejichž výsledkem bylo zejména výrazné zlepšení průběhu točivého momentu. Zážehové agregáty už nadále v nabídce nejsou.

Nové jsou v Connectu i některé prvky základní výbavy (pravé posuvné dveře pro Transit Connect, ABS či stropní konzola pro Tourneo Connect, čtyři airbagy a rádio s CD přehrávačem, elektricky ovládaná zrcátka pro Tourneo LX/GLX) i výbavy na přání (např. třetí řada sedadel pro Tourneo LWB).

Cena nového Fordu Transit Connect je přitom dnes výrazně atraktivnější než u původního modelu: začíná totiž již na částce 359.900,- Kč bez DPH pro dvoumístný Transit Connect Van 1.8 TDCi 55 kW, a to včetně nové standardní výbavy, např. posuvných dveří na pravé straně.

V ČR se Transit Connect bude prodávat jako dvoumístná dodávka s objemem nákladového prostoru až 4,4 m3 a minibus schopný komfortně přepravit až osm lidí. Zákazník si přitom bude moci vybrat mezi dvěma rozvory a třemi úrovněmi výbavy.

Objednávky přijímají autorizovaní prodejci Fordu už dnes, první vozy se pak na českých silnicích objeví koncem září.

Ondřej Láník
Diskuze (8)