Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v březnu po více než pěti letech obnoví vyplácení dividend

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Automobilka zastavila vyplácení dividend v září 2006, kdy se potýkala s vysokým zadlužením.

Americká automobilka Ford Motor se rozhodla, že v březnu po více než pěti letech obnoví vyplácení dividend. Oznámila to dnes firma. Dodala, že na každou svou akcii bude čtvrtletně vyplácet pět centů (necelou korunu).

Akcie společnosti krátce po začátku dnešního obchodování oslabily o téměř čtyři procenta. Po zveřejnění zprávy o dividendě však skoro všechny ztráty smazaly a jejich cena se pohybovala kolem 11 dolarů.

Automobilka zastavila vyplácení dividend v září 2006, kdy se potýkala s vysokým zadlužením. Firma v roce 2006 prodělala 12,7 miliardy dolarů, zatímco loni vykázala zisk 6,6 miliardy dolarů. V letošním třetím čtvrtletí vydělala 1,65 miliardy dolarů, takže zaznamenala již desátý čtvrtletní zisk za sebou.

"Učinili jsme obrovský pokrok ve snižování dluhu a tvorbě trvalých zisků," uvedl předseda správní rady podniku Bill Ford. "Rada věří, že je důležité sdílet přínosy plynoucí ze zlepšených finančních výkonů s akcionáři," dodal.

Ford se vyrovnal s nedávnou krizí v americkém automobilovém průmyslu lépe než jeho domácí konkurenti General Motors a Chrysler. Těm musela pomoci americká vláda a obě automobilky byly dokonce po určitou dobu nuceny využívat bankrotovou ochranu před věřiteli.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - igor77
9. 12. 2011 21:26
Re: Re:
to nemá nikdo. ale situace v roce 2012 bude všechno jiné než začít vyplácet dividendy
9. 12. 2011 16:49
Re: v březnu ?
máš nějaké přesnější zprávy?
Avatar - igor77
9. 12. 2011 09:34
v březnu ?
no to se ještě uvidí :-!