Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford v Goodwoodu ukáže Very Gay Raptor a elektrický SuperVan

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který se koná ve dnech 23. až 26. června, uvidíme několik novinek. Zajímavá auta přiveze i Ford.

Evropskou dynamickou premiéru si v Anglii například odbude nová generace sportovně laděného pick-upu Ranger Raptor s přeplňovaným třílitrovým šestiválcem o výkonu 212 kW pod kapotou.

Tato novinka se ale v Goodwoodu objeví také barevném provedení Very Gay Raptor, které podporuje komunitu LGBTQ+. Premiéra bude součástí série "Tough Talks", kterou Ford produkuje. Rozhovor, jehož cílem je diskutovat o tom, jak může automobilový průmysl podporovat kulturu inkluze a vstřícnosti k LGBTQ+ komunitě, povede velšská ragbyová legenda Gareth Thomas, první profesionální hráč ragby, který se ke své homosexualitě otevřeně přihlásil.

Nejde ale o první Very Gay Raptor. Původní byl představen v roce 2021 jako reakce na hanlivý komentář na sociálních sítích - tehdy šlo o předchozí generaci Rangeru. Podle Fordu se tato vizualizace pick-upu v jiskřivě zlaté barvě s duhovou grafikou a růžovým srdcem na zádi na sociálních sítích setkala s tak pozitivním ohlasem, že Ford ve Velké Británii a Německu vyrobil dva skutečné Very Gay Raptory.

Video se připravuje ...

Na Festivalu rychlosti se dále ukáže Ford Pro Electric SuperVan, elektrická "superdodávka", inspirovaná nedávno představeným E-Transitem Custom. SuperVan, který bude mezi jízdami do vrchu vystaven v hlavním paddocku, byl podle automobilky vyvinut s cílem "předvést potenciál pohonu a konektivity nové generace elektrických modelů Ford Pro". Konkrétní detaily výrobce zveřejní později.

Na stánku Go Electric pak bude k vidění také virtuální závodní vůz TFZ-P1 týmu Fordzilla ve skutečném měřítku. Vůz, který poslouží jako simulátor, bude vyveden v designu, ve kterém si 23. června odbyde herní premiéru v titulu Grid Legends.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

22. 6. 2022 19:06
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - kuk
22. 6. 2022 14:00
Něco pro chlastenecký dezoláty a jejich falešnou morálku.
He he, nedostupnej sen všech samozvanejch xenofobních “ochránců tradiční rodiny” čili dezolátů z SPD a Trikolóry se změnil v jejich noční můru. :D
Mimochodem Ford Mustang se jednou stal i gay autem roku. :D