Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Freightliner Cascadia míří do Austrálie a na Nový Zéland

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Vlajková loď značky Freightliner v podobě nejnovějšího provedení modelové řady Cascadia bude poprvé ve své historii k dispozici zákazníkům v Austrálii a na Novém Zélandu.  

Freightliner Cascadia představuje nejúspěšnějšího zástupce koncernu Daimler Truck AG na severoamerickém trhu a nyní poprvé ve své historii míří zástupci této modelové řady oficiálně do Austrálie a na Nový Zéland.  

Daimler Trucks North America, dceřiná společnost Daimler Truck AG, vyváží užitková vozidla značky Freightliner do Austrálie a na Nový Zéland od roku 1989. Pro specifické potřeby a legislativní požadavky těchto trhů jsou všechna vozidla náležitě upravována, což se týká i modelové řady Cascadia.

V souvislosti s náročnými podmínkami v Austrálii, kdy může být tahač s trojicí návěsů dlouhý až 53,5 metru a celková hmotnost soupravy může být až 200 tun, došlo na důkladnou optimalizaci pohonných ústrojí, převodovek a náprav.

Zásadním rozdílem oproti severoamerickému provedení je přemístění řízení a celá orientace interiéru na pravou stranu. Přímo pro australský trh pak byly vyvinuty i nové nárazníky s ochranou proti podjetí.

Daimler Truck AG uvádí, že v Austrálii a na Novém Zélandu je v provozu zhruba 20.000 vozidel značky Freightliner. Daimler Trucks North America exportuje těžká nákladní vozidla do více než 30 zemí světa. V roce 2018 společnost přispěla téměř 40 procenty z celkového obratu Daimler Trucks and Buses a prodala kolem 190.000 vozidel.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme