Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GAC Triumpchi: Alfa 166 neřekla poslední slovo

Diskuze (1)
Po čínských silicích se začala prohánět značně modernizovaná Alfa Romeo 166.

Pro Guangzhou Automobile Group (GAC) to bude první vlastní automobil, ty ostatní automobilka vyrábí v licenci pro Toyotu, Hondu a Fiat. Právě od italského výrobce koupil GAC loni obchodní práva na platformu a šasi Alfy Romeo 166.

Představení na autosalonu v Šanghaji následuje tři měsíce po uvedení GAC Triumpchi do prodeje.

Tvary karoserie sedanu Trumpchi se od originální Alfy v mnohém liší. Čínský vůz hraje na luxusní notu, příď vyniká masivní chromovanou maskou s mohutným logem automobilky. Jistá inspirace se dá najít ve dvojici modelů Kia – Magentisu a Forte.

I vnitřek postrádá sportovní styl Alfy, kulaté výdechy klimatizace nahradily běžnější obdélníkové, část palubní desky používá obložení ze dřeva. I tvary centrální konzole jsou jiné. Z některých detailů je patrná inspirace stylem automobilky Audi.

Oproti originálnímu vozu se Trumpchi liší i upravenou přední nápravou s dvojitými lichoběžníky.

Vůz bude pohánět motor z Alfy Romeo - dvoulitrový Twin Spark s výkonem 110 kW v 6300 min-1. Maximální točivý moment je 183 Nm v 4500 min-1. Nejvyšší udávaná rychlost vozu je pak 185 km/h. V budoucnu má do nabídky přibýt i menší 1,8litrový agregát. Turbodiesely se v Číně nenosí.

Převodovka je v závislosti na výbavě pětistupňová manuální, nebo pětistupňová automatická.

GAC Trumpchi je o něco větší než Alfa Romeo 166. Trumpchi je dlouhé 4800 mm (oproti 4720 mm), široké 1819 mm (proti 1815 mm) a vysoké 1484 mm (oproti 1416 mm). Rozvor obou vozů je takřka totožný, 2702 mm u Trumpchi, respektive 2700 mm u 166.

Konkurenty v dané cenové kategorii jsou například Toyota Camry nebo Honda Accord, které GAC pro tyto japonské automobilky v licenci vyrábí.

Guangzhou Automobile Group je šestá největší čínská automobilka. Spolupracuje s Toyotou, Hondou a Fiatem, v současné době se domlouvá spolupráce s Mitsubishi. V roce 2015 chce Guangzhou Automobile vyrobit 3 miliony aut ročně.

Diskuze (1)
Avatar - gld
8. 5. 2011 15:08
Tak ma napadlo
Prečo nie sú v číne diesle populárne? Je tam lacný benzín alebo..?