Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Galerie bizarností Mitsuoka. Nejen pohřebákem živ je Japonec

David Bureš
Diskuze (18)
Mitsuoka představuje dvě nová pohřební vozidla. nejdelší z nich má přes šest metrů. Techniku dodaly Nissan a Toyota. V portfoliu tohoto výrobce ale najdeme daleko víc šíleností!

Japonská značka Mitsuoka je často nazývána výrobcem těch nejošklivějších automobilů na světě. Nově firma vstupuje také do oboru pohřebních vozidel. Co naplat, ani tentokrát není vůz značky Mitsuoka pohledný.

Mitsuoka představuje dvě varianty nového pohřebního vozidla pojmenovaného Type 5, který vychází z modelu Galue. První využívá zadní převis prodloužený o 400 mm. V tomto případě je auto dlouhé 5.360 mm. To však není nic proti vrcholnému provedení s nataženým rozvorem i zadním převisem, které na délku měří opravdu velkorysých 6.560 mm. Úložný prostor v obou případech pojme rakev dlouhou až 2,1 metru.

Design přídě Type 5 navazuje na výchozí model Galue. Velikánská maska chladiče s vertikálními lištami je jasným důkazem inspirace vozy značky Rolls-Royce. Kulaté hlavní světlomety zase připomínají Jaguary z přelomu padesátých a šedesátých let.

Obě verze mají poháněná přední kola. Pod kapotou pracuje 2,5litrový šestiválec z dílny Nissanu.

Vedle toho Mitsuoka představila také pohřební vozidlo na bázi modelu Ryugi (na obrázcích vůz s černým lakem). Ten má sice podobnou příď jako Galue, oba modely jsou ale jiného technického základu. Ryugi používá techniku desáté generace Toyoty Corolla, zatímco Galue platformu velkého sedanu Nissan Teana. Tento pohřební vůz je díky prodlouženému rozvoru dlouhý 5.105 mm.

Tento model je možné pořídit i s pohonem všech kol, to kdyby hřbitovní cesta byla kluzká. Motory jsou v nabídce dva, patnáctistovku i osmnáctistovku kombinovanou s elektromotorem dodala Toyota.

Mitsuoka vznikla již v roce 1968, od počátku navrhovala opravdu netradiční vozidla. V osmdesátých letech stavěla repliky Mercedes-Benzu SSK nebo Porsche 356, nyní staví vozy inspirované Jaguary z padesátých a šedesátých let.

Techniku Mitsuoka přebírá od ostatních japonských automobilek, hlavně od Nissanu a Toyoty. V minulosti ale postavila i třeba vlastní verzi elektromobilu Mitsubishi i-MiEV s názvem Like.

Dnes Mitsuoka nabízí čtyři auta. Sedany Ryugi a Viewt jsou 4,5 metru dlouhé, přičemž Viewt je dostupný i jako hatchback. Galue stojí v hierarchii nad těmito modely, na délku má pět metrů. Trio doplňuje ještě roadster Himiko, který je postaven na základech třetí generace Mazdy MX-5.

David Bureš
Diskuze (18)
1. 12. 2015 21:30
Re: Děte už s tou reklamou do pr*ele!
Obdivujem ludi, ktory surfuju po webe bez nastroja na blokovanie reklam.
https://adblockplus.org/sk/
1. 12. 2015 21:27
Re: Děte už s tou reklamou do pr*ele!
Obdivujem ludi, ktory surfuju po webe bez nastroja na blokovanie reklam.

https://adblockplus.org/sk/
1. 12. 2015 15:06
Re: Děte už s tou reklamou do pr*ele!
Mne staci kliknout na stejne misto jako je sipka pro dalsi fotku a reklama okamzite zmizne. Neni potreba klikat na krizek, takze takto me to nestve.
1. 12. 2015 13:59
Re: Děte už s tou reklamou do pr*ele!
:-)
1. 12. 2015 13:52
Re: Děte už s tou reklamou do pr*ele!
adblock