Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Galpin a Fisker zveřejnili vůz Rocket Speedster v Pebble Beach

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Galpin Auto Sports Fisker Rocket Speedster, tak se celým jménem jmenuje nový výtvor na základě Fordu Mustang Convertible, za kterým stojí Henrik Fisker a Galpin Ford.

Verze kupé tohoto vozu se představila již koncem roku 2014 na autosalonu v Los Angeles, nyní se však na výstavě Concours d´Elegance ukázala varianta roadster, tedy Galpin Auto Sports Fisker Rocket Speedster. Vůz založený na Fordu Mustang Convertible GT přišel o dvě zadní sedadla, přičemž svým ztvárněním se z automobilu stal Speedster.

Všechny vnější úpravy vznikly z karbonu a vůz vypadá o poznání zajímavěji, než běžný Mustang Convertible. O vzhled se ostatně postaral známý designér Henrik Fisker, který se mimo jiné pokoušel vyrábět elektromobil vlastní konstrukce Karma. Model Rocket Speedster je zatím pouze koncept, měl by však jít do výroby v limitované sérii.

Vůz je poháněn pětilitrovým osmiválcem, tak jako běžný Mustang, avšak zde zaúřadovalo přeplňování kompresorem, takže Rocket Speedster nabízí masivní výkon 540 kW. Automobil jezdí na jedenadvacetipalcových kolech, ve kterých můžeme vidět patnáctipalcové brzdy Brembo Gran Turismo.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)