Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gazoo Racing si pozvali ke spolupráci japonského tunera: Výsledkem jsou agresivnější modely GR Corolla a GR Yaris

Dominik Kovář
Diskuze (0)

O jízdních dovednostech sportovních modelů GR od Toyoty vůbec nemusíme pochybovat. Na autosalonu v Tokiu se představili v agresivnějším vzhledu.

Toyota v posledních letech se sportovními modely GR odvedla obří kus práce a nyní zaslouženě sklízí ovoce. Modely jsou vidět a je o ně obří zájem jak mezi automobilovými experty, tak (a to hlavně) mezi zákazníky. 

Některým možná nemusí být po chuti nepříliš agresivní vzhled modelů GR. To je však otázka vkusu. Milovníky ostřejších rysů potěšila divize Gazoo Racing ve spolupráci se společností Grow Design, za kterou stojí bývalý závodník Masahiro Sasaki. 

Na nedávno konaném tokijském autosalonu se představily koncepty GR Corolla a GR Yaris, které vypadají mnohem agresivněji než sériové modely. Menší GR Yaris RR X Grow má nově odvětrávanou kapotu, nástavce prahů, větší zadní difuzor s modře zbarvenými koncovkami výfuku, a hlavně, velké zadní křídlo. 

Dalším konceptem je GR Corolla X Grow, u kterého je mnohem viditelnější změna kol za měděně zlaté disky na pravé straně a černé na levé. Oproti sériové verzi je zde větší zadní difuzor, přední splitter a velké zadní křídlo. V případě obou konceptů to zároveň vypadá, že byly podvozkem zemi o něco blíže. 

Video se připravuje ...

Zdá se, že Gazoo Racing společně s Grow Design našli pomyslnou rovnováhu. Úpravy na těchto konceptech jsou dobře vidět a zároveň nejsou natolik agresivní, abychom je považovali za přehnané.

Ani jedna společnost se zatím nevyjádřila k tomu, zda se tyto balíčky úprav stanou prodejnými. Těžko ovšem najít důvod, proč by tomu tak nemělo být, a to obzvlášť ve chvíli, kdy za úpravami stojí oficiální sportovní divize Toyoty. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme