Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gemballa GT 600 Aero 3 Exclusive

Miroslav Kudělka
Diskuze (3)
Porsche Cayenne Turbo není žádné ořezávátko, ale stále se najdou tací, kteří chtějí více výkonu i osobitosti. Pro ty je tady novinka firmy Gemballa.

Porsche Cayenne Turbo není žádné ořezávátko, ale stále se najdou tací, kteří chtějí více výkonu i osobitosti. Pro ty je tady novinka firmy Gemballa.

Firma Gemballa nabízí velmi širokou paletu úprav pro model Cayenne, která vrcholí výkonovým kitem umožňujícím produkovat až 700 koní. Ze všech těchto jednotlivých ingrediencí poskládala tento černý šperk se jménem GT 600 Aero 3 Exklusive. Jak napovídá číslice v názvu, motor je naladěn na 600 koní a točivý moment 880 Nm. Není to sice nejvíce, ale pro dostatečnou dynamiku jistě až až. Důraz zde byl kladen na sportovní eleganci. Poměrně decentní aerodynamické prvky propůjčily tomuto vozu mnohem dynamičtější vzhled. Na přídi přibyl malý spoiler pod nárazníkem, do kterého jsou integrovány čtyři mlhovky. Výrazného rozšíření se dočkaly blatníky a aby byla zajištěna čistota vzhledu stejného rozšíření se dostalo také prahům a spodní hraně dveří. Vše bylo docíleno pomocí plastových nástavců. Vše doplňuje lišta pod zadním nárazníkem, která integruje čtveřici koncovek výfuku. K dispozici je také agresivněji tvarovaná kapota motoru a nesmí chybět loga úpravce.

       Zásahu se dočkal podvozek, který dostal vysokovýkonný brzdový systém. Třmeny jsou na všech kolech osazeny osmi pístky a duté kotouče mají průměr 380 mm. Pneumatický podvozek dostal přídavnou řídící elektronickou jednotku, která umožňuje jeho snížení o 40 mm. Celek umocňují kola Gemballa Racing o rozměru 10J x 22“ obutá do pneumatik 265/35 ZR 22 vpředu a 295/30 ZR 22 vzadu.

       Zapracovalo se také na interiéru. Čalounění bylo zkombinováno se semišem Alcantara, který byl použit na středy sedadel a loketní opěrky ve dveřích. Obložení bylo vyrobeno z uhlíkového kompozitu.Zadní prostřední sedadlo bylo nahrazeno středovou konzolou obsahující chladící box, sadu skleniček a osmipalcový displej. Nechybí měnič na DVD a obligátní koberečky s logem úpravce.

Miroslav Kudělka
Diskuze (3)