Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors investuje do výrobního podniku Corvette

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
General Motors oznámil, že hodlá investovat do modernizace výrobního podniku Chevroletu Corvette v Bowling Green ve státě Kentucky.

General Motors investuje do svého závodu v Bowling Green 290 milionů amerických dolarů, přičemž více než polovina této částky v hodnotě 153 milionů amerických dolarů má pocházet z programu Kentucky Business Incentive na podporu rozvoje a vzniku nových podniků ve státě Kentucky.

Velká část této investice má být využita na rozšíření výrobního závodů a zároveň i na jeho modernizaci, aby v něm mohly být využity nejnovější výrobní postupy pro výrobu osobních automobilů.

Tato nově oznámená investice doplňuje loňských 439 milionů amerických dolarů určených na výstavbu a zahájení provozu v nové lakovně v Bowling Green, jejíž využitá plocha má být téměř 42.000 m2.

Podle General Motors se má s modernizací výrobního podniku začít ještě v létě letošního roku. Produkce Chevroletu Corvette ve všech jeho provedeních zde probíhá od roku 1981 a v současnosti zde má pracovat celkem 939 zaměstnanců.

V souvislosti s oznámením nejnovější investice do závodů v Bowling Green se objevily neoficiální informace, které je spojují s přípravou automobilky Chevrolet na výrobu osmé generace Corvette, u níž se má motor přestěhovat před zadní nápravu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
29. 6. 2016 18:55
Re: Klenot z Kentucky
Jih je povestny svou nadprumernou inteligenci.
To budou zase "unikaty" sjizdet z vyrobni linky.... zmacknute pivni plechouvky ve dverich.... >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
29. 6. 2016 09:20
Klenot z Kentucky
Spolu s tradicnimi Kentucky straight bourbon je tohle klenot a exportni hvezda statu Kentucky