Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Genesis New York Concept: Korejská divočina střední třídy

Jan Mička
Diskuze (8)
Koncept pohání hybridní technika slučující dvoulitrový čtyřválec a elektromotor. Sériová verze si na mušku vezme například Audi A4, BMW řady 3 nebo Infiniti Q50.

První snímek nejnovějšího konceptu automobilky Genesis jsme zveřejnili už minulý týden a nyní máme k dispozici více informací. Jmenuje se prostě a jednoduše „New York Concept“ a jde o luxusní sedan, který má ambice zatopit zaběhnutým modelům jako je Audi A4, BMW řady 3, Mercedes-Benz C nebo Infiniti Q50. Produkční verze bude nejmenší z trojice dosud představených modelů značky Genesis a ponese označení G70.

Na první pohled zaujme futuristický design. Úzké přední světlomety ostré jako břitva se zařezávají hluboko do předních blatníků, šestiúhelníková maska chladiče ve stylu single frame od Audi působí majestátně, a nízká záď je podle našeho názoru vyvedena trochu ve stylu Mercedesu S. První dojem je veskrze pozitivní, otázkou ale zůstává, jak bude nakonec vypadat produkční verze.

Kokpit v podstatě reflektuje exteriér. Je hodně futuristický, volant vypadá jako z kosmické lodi, a více než polovinu přístrojové desky zabírá jednadvacetipalcový displej s rozlišením 4K od společnosti LG. Interiér je čtyřmístný, přičemž středem se táhne široký tunel, což je u luxusních aut v módě. Dost dobře si ale neumíme představit, že bude prostor v podlém směru ve skutečnosti tak velkorysý.

Jak se dalo očekávat, jde o hybrid, přičemž tento typ pohonu se podle našich odhadů stoprocentně dostane i do sériového provedení. Je tvořen dvoulitrovým čtyřválcem GDI, elektromotorem a řazení obstarává automatická osmistupňová převodovka. Kombinovaný výkon činí 180 kW (245 koní) a točivý moment má 353 N.m, nic více ale automobilka na svých stránkách neuvádí.

Jan Mička
Diskuze (8)
Avatar - chalan66
25. 3. 2016 07:43
Je moje :-)
Pokial sa sériovka nebude moc líšiť aspoň z vonku, tak JE MOJE !! :-))) Interier sa takmer vždy zmení na tuctovku a je jedno u akej značky to je , ale je to veľká škoda !
V dnešnej dobe možností a predvádzania sa , stále robiť kokpit ako spred 15 rokov !
Toto by bol taký cukrík medzi autami dostupnými aj medzi nie zrovna boháčmi , aj keď sa zaraďuje medzi luxusné značky ako LEXUS a tak. Nechám sa prekvapiť , alebo sklamať produkčnou verziou ! :-))))
25. 3. 2016 04:24
Re: Design by Aston Martin
Tak se koukni znovu, celkový tvar a zadobok jako Lagonda. Ale nutno uznat, že vyjma přední části Hyundai vypadá...líp ;-)
24. 3. 2016 20:07
Re: Design by Aston Martin
asi špatně koukám ale astona v tom nevidím
Avatar - 3_diamanty
24. 3. 2016 15:23
Re: krasavec
dnesna stredna trieda sa uz hodne rozmerovo posunula.... ono 4,7 metra ma dnez uz astra kombi ktore je o triedu nizsie.... napriklad nove infiniti Q50 ma uz 4,8 metra... a nejake take podobne dlzkove rozmery cakam aj od tohto genesisu.... len si zoberme aky dlhy je superb ci talisman... ozaj ta stredna trida je dnes uz inde ako si pamatam za mojich mladsich cias ... a aj ta premiova stredna trieda nam uz rastie ( vid nova A4 a Q50 ) ... a nepotrva uz dlho a aj nove bmw 3 v dalsej generacii pojde opat rozmerovo hore... tak to chodi... dnesna stredna trieda uz operuje ozaj rozmermi inde ako pred 15 rokmi... a tak je jasne tento genesis uz tiez nebude ziadny drobcek ... tiez ma ten narast rozmerov dnesnych aut uz doslova desi ( cakam kedy sa to zastavi ) ale s tym asi nic nspravime
Avatar - white label
24. 3. 2016 15:07
Design by Aston Martin
Nejdřív logo a teď už rovnou (skoro) celé auto...