Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Geniální fotografie modelů od Fabiana Oefnera (+video)

Jan Mička
Diskuze (4)
Vytvořit dokonalou fotografii není jednoduché. Desítky hodin práce však nesou kýžené ovoce.

Své o tom ví mladý švýcarský umělec Fabian Oefner, jehož díla jsou až do května k vidění v galerii MB&F M.A.D. v Ženevě. Jako základ posloužily zmenšené modely vozů Mercedes-Benz 300 SLR Coupé, Jaguar E-Type, Ferrari 250 GTO a Ferrari 330 P4. První tři vozy jsou součástí díla s názvem „Disintegrating“, Ferrari 250 GTO posloužilo k vytvoření série „Hatch“.

Jak název „Disintegrating“ napovídá, jedná se o rozpad modelů na nejmenší kousíčky. Základem všeho bylo poctivé rozebrání vozů do posledního šroubku, motor nebo třeba podvozek nevyjímaje. Na světlém pozadí pak vznikly stovky fotografií s jednotlivými kusy, které byly pomocí podložek ustaveny do přesně dané polohy. Každý díl se přitom se zbytkem karoserie fotil zvlášť, kompletní podobu zajistil počítačový program.

Dílo s názvem „Hatch“ bylo z našeho pohledu jednodušší pro vytvoření, rozhodně však nepostrádá své kouzlo. Fabian Oefner pracoval se sádrovými odlitky Ferrari 250 GTO, jejichž tenkou krustu nechal jakoby vybouchnout kolem původního modelu. Scéna vypadá impozantně jak na tmavém pozadí, tak sádrovém podkladu se samotnými odlitky. Neumíme si představit, jak dlouho muselo trvat scénu připravit, výsledek je však skutečně obdivuhodný.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - Pekelná Micinka
3. 12. 2013 15:04
312
pr.kvančic
Avatar - Pekelná Micinka
3. 12. 2013 15:04
312
Avatar - Pekelná Micinka
3. 12. 2013 15:04
312
No... upřímně mě víc zaujala série Hatch s 250 GTO, důvod je hlavně ten, že je vidět, že to jsou modely a zkrátka některé díly nevypadají, jako kdyby se jednalo o skutečná auta. A to je škoda, protože to jistě dalo hodně práce.
Avatar - PTS
3. 12. 2013 11:40
Bravo
Já nemám slov, toto je vážně nádherný a hlavně originální... Autor je mistr ve svém oboru a já mu tímto smekám :yes: :yes: