Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Giugiaro Mustang GT koncept: úplně nová tvář

Roman Daněk
Diskuze (33)
Známý italský designér Giugiaro si na automobilovou výstavu v Los Angeles, která začne koncem tohoto týdne, připravil nový koncept: zcela přepracovaný Mustang GT s výkonem 368 kW (500 k).

Autosalon v Los Angeles otevře své brány 1. prosince a mezi řadou vystavených exponátů nebude chybět i nový koncept z italského designerského studia Fabrizia Giugiara. Základem pro tohle oranžové zvíře byl Ford Mustang GT, to je sice poznat, ale změnou prošlo téměř vše: od karosérie, přes motor až do interiéru.

Změna image vozu začíná na masce auta, Mustang dostal nové dravější pojetí, kterému přispívá "zamračený pohled", přepracované vtoky, nový nárazník i kompletně modifikované světlomety. Aerodynamický tvar nové menší kabiny nabízí velké panoramatické sklo. Boční klenuté blatníky navazují na nový dvojitý prolis dveří a dynamické křivky pokračují k zádi.

Zadní zajímavě promáčknutá část karosérie směrem dovnitř obsahuje dvojici trojitých světlometů, velké logo Mustangu, nový zadní nárazník a dvojici trojúhelníkových chromovaných koncovek výfukového systému. Pozornému oku neunikne absence víka od zavazadlového prostoru.

Další pěkný detail najdeme v blatnících, kde jsou velká kola z lehkých slitin s pěticí dvojitých paprsků. Perlou je i samotné nasednutí do auta, protože dveře se po otevření vyklopí a následně vytočí směrem nahoru. Interiér by se dal pojmout do celé kapitoly, najdeme zde nový volant, přepracovanou palubní desku, luxusní čalounění sedaček s kombinací několika kůží atd.

Pod kapotou si našel místo kompresor, který vdechne vidlicovému osmiválci o objemu 4,6 l novou sílu. Výkon díky kompletnímu tuningu pohonné jednotky vzrostl o celých 200 k na 368 kW (500 k).

Roman Daněk
Diskuze (33)
30. 11. 2006 06:23
Re: Pekné, ale...
Ale je to často tak, pripúšťam, hlavne u nás a bývalom socialistickom okolí....proste jazdíme jak prasatá (vyjadrenie jednáho Rakúšana, ktorý sa v Blave zaplietol do reťazovej havárie). Nemyslel som, že sa má auto "tváriť hlúpo". Len mi príde už trochu nezdravá tá nadmerná agresia, ľúbivé tvary ako mala napríklad svojho času Giulietta [odkaz] Porsche, [odkaz] alebo novšie Ferrari [odkaz] mi na najnovších kreáciách proste trochu chýbajú...
Avatar - ManInBlack
29. 11. 2006 09:30
Mustang
Nevim, nevim. Je sice pěknej, ale mně se nejvíc líbí stejně ten původní mustang ze 60. let.
Avatar - freeman
29. 11. 2006 09:22
bmw
Predok my pripomína koncept BMW 7 súčastného modelu.
29. 11. 2006 09:04
Konecne
Konecne!!! Takhle ma vypadat auto. Ford Mustang prave dostal sveho ducha zpet. Trvalo mu to skoro 40let, ale narodil se zas. Tohle je ten divoky kun, sen kazdeho milovnika Muscle cars. At si kdo chce co chce rika o jizdnich vlastnostech a kvalite zpracovani blah, blah blah. Kvuli tomu si TAKOVE auto nikdo nekupuje. Tady jde o sprizneni ducha auta a ridice. Rechtej divoky ore, rechtej a cvalej!!! (Jen ty dvere, kluci italsky......proc??)
Avatar - donPedro
29. 11. 2006 09:02
Jen kratce
Kristova noho, tohle je šok - a rozhodně tedy ne pozitivní. Takhle zprznit legendu, no fujtajxl. Nad exterierem by se snad možná s dalo i přimhouřit oko, ale vnitřek to je teda řádný úlet směrem do hlubokého nevkusu. To musel mít mistr designér při práci asi dobrej matroš ... Tož tak.