Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM Design škádlí skicou nového interiéru. Jde o příští Camaro?

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Chevrolet Camaro má s aktuální generaci skončit. Nebo to nakonec bude jinak?

Pony car Chevrolet Camaro je americkou ikonou, které se však v posledních letech bohužel vůbec nedaří. Proto nemůže mít nikdo General Motors za zlé, že s další generací tohoto slavného modelu nepočítá. Alespoň ne v aktuální (čti spalovací) podobě. Současná šestá generace Camara by měla zažít derniéru nejdříve v roce 2024. Milovníci tohoto modelu tak mají ještě dost času na jeho pořízení.

Na oficiálním instagramovém účtu GM Design před několika dny přistála skica nového, moderního interiéru vozu značky Chevrolet a vyvolala menší pozdvižení. Součástí tohoto interiéru je totiž páka manuálního řazení. Krom Camara žádný americký model Chevroletu možnost manuálu nenabízí, ani Corvette. Hned se tedy začaly rojit komentáře, zda nás přece jen GM neláká na potenciální novou generaci Camara.

Zbytek interiéru, tedy středová konzola s loketní opěrkou a držáky nápojů je téměř totožná s interiérem současného Camara. I další detaily jako vyboulená kapota a úzká okna naznačují siluetu sportovního modelu. Kombinace digitálního kokpitu a dotykového infotainmentu je již odrazem dnešní doby.

Byť si plno lidí jistě přeje pokračování pony caru, prodejní čísla hovoří v neprospěch Chevroletu Camaro. Lze očekávat, že GM připraví ještě několik speciálních edicí, aby měl ikonický model co nejdůstojnější odchod ze scény.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
18. 7. 2022 13:59
Re: Konečně zase displej,
Souhlas :yes:
Avatar - KANKUNEN
18. 7. 2022 08:14
Konečně zase displej,
který je součást interiéru. Ta dnešní móda tabletů chycených na nějakých meziplastech je odporná.