Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM zvyšuje odhad ztráty za rok 2005 na 10 miliard dolarů

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Světová jednička v automobilové produkci včera oznámila, že ztráta za rok 2005 bude o 2 miliardy dolarů vyšší než se původně předpokládalo. Astronomická částka, která bude figurovat v účetnictví GM představuje celých 85 % aktuální tržní hodnoty firmy.

Světová jednička v automobilové produkci včera oznámila, že ztráta za rok 2005 bude o 2 miliardy dolarů vyšší než se původně předpokládalo. Astronomická částka, která bude figurovat v účetnictví GM, představuje celých 85 % aktuální tržní hodnoty firmy.

Revize publikovaných odhadů ztrát za rok 2005 upřesnila celkový záporný hospodářský výsledek na 10,6 miliardy USD. Dvoumiliardové navýšení je připisováno nákladům na redukci pracovních míst, nákladům spojeným s finanční odnoží GMAC a bankrotem skupiny Deplhi.

Tato ztráta tvoří 85 % tržní hodnoty GM, podle aktuálního akciového kursu. General Motors sice zůstává světovou jedničkou v produkci automobilů, ale v žebříčku podle tržních hodnot firem je až na osmém místě.

V roce 2005 GM podle předběžných odhadů vyrobil 8,659 milionu automobilů, druhá Toyota přivedla na svět 7,301 milionu vozů.

Ondřej Láník
Diskuze (37)