Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gordon Murray Automotive hlásí plnou kapacitu objednávek pro supersport T.33

Diskuze (0)

Dalo se to čekat. Nejnovější supersport od Gordona Murrayho - model T.33, je již vyprodaný.

Na konci ledna jsme vás informovali o představení nového modelu z dílny slavného konstruktéra Gordona Murrayho. Neuběhly ani dva týdny a 100 exemplářů T.33, které se plánují vyrobit, jsou již rozprodány. Kdo měl zálusk na tento supersport, musí si počkat, až se některému ze 100 šťastných budoucích majitelů bude chtít vůz prodat.

Model T.50, který je duchovním nástupcem McLarenu F1, byl představen v roce 2020 a je opravdu ryzím supersportem. Tři místa se sedadlem pro řidiče uprostřed, vidlicový dvanáctiválec, nepřehlédnutelný ventilátor...

To model T.33 se automobilka snažila uzpůsobit tak, aby byl včetně brutálního výkonu a zážitku z jízdy také komfortní. Jedná se o dvousedadlový supersport se standardním posezem. T.33 pohání taktéž dvanáctiválcový motor Cosworth, byť je zde téměř o 50 koní přidušený (615 koní). Nechybí šestistupňová manuální převodovka a pohon zadních kol.

Gordon Murray Automotive zároveň uvádí, že GMA T.33 je pravděpodobně poslední model s ryzím spalovacím motorem. Že to GMA myslí s elektromobily a hybridy vážně, značí fakt, že automobilka založila novou divizi Gordon Murray Electronics, která se soustředí výhradně na vývoj elektrifikovaných pohonných jednotek. O důvod víc, proč zákazníkům, kterým se povedlo tento supersport “ulovit”, závidět.

Každý ze zájemců musel ze svého bankovního účtu vytáhnout přibližně 40 milionů korun. Pro srovnání - model T.50 stál přibližně 70 milionů korun. I ten je už samozřejmě vyprodaný. I přesto, že model T.33 byl již oficiálně představen, první kusy k zákazníkům dorazí až v roce 2024.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme