Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grand Tour musel zrušit speciál ze Středního východu. Tvůrci se obávali teroristického útoku

David Bureš
Diskuze (1)

Clarkson a spol. chtěli vyrazit ze Saúdské Arábie do Egypta. Z epické cesty ale nakonec nic nebude.

Třetí série pořadu The Grand Tour internetové televize Amazon Prime skončila v půlce listopadu, tvůrci však už čile pracují na nadcházející čtvrté sérii, kterou čeká revoluční změna. Skončí scény s publikem a součástí programu budou výhradně cesty po celém světě s různými auty. Jenže jak se ukazuje, naplánovat takovou cestu v dnešním světě není vždy tak jednoduché.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May za léta natáčení Top Gearu a The Grand Touru objeli už skoro celý svět, a tak dnes už musejí hledat místa, kde ještě nebyli, aby nabídli zajímavý materiál. A právě to je problém, protože kvůli tomu už museli některé plánované cesty zrušit.

Pro nadcházející čtvrtou sérii The Grand Touru byla třeba chystaná jízda ze Saúdské Arábie do Egypta, respektive jejího hlavního města Káhiry. Jenže kvůli obavám o bezpečnost natáčecího týmu musela být zrušena.

„Byla by to epická cesta, až na to, že by znamenala přejezd Sinajského poloostrova, a kvůli ISIS by šance, že všichni přejedeme na druhou stranu i s hlavami, byla velice malá,“ napsal Clarkson ve svém pravidelném sloupku pro nedělník Sunday Times.

Kvůli bezpečnosti museli tvůrci zrušit natáčení na exotických Andamanských ostrovech, ležících mezi Indií a Myanmarem. „Na jednom z těchto ostrovů žije kmen, který zabije každého, kdo tam připluje,“ tvrdí Clarkson.

A aby toho nebylo málo, muselo být zrušeno také natáčení v Austrálii. Podle britského novináře by takový speciál diváky tolik nezaujal, zároveň by ho ale bylo těžké natočit, kvůli zájmu místních fanoušků a médií.

Problémů s hledáním lokací je už tolik, že Clarkson se svým pověstným humorem říká: „Milujeme nalézání míst, kam jiné pořady nevyrazí. Ale kvůli ISIS zůstaneme uvízlí ve Slough (město v jihovýchodní Anglii).“

V tuto chvíli tak vůbec není jasné, kdy se čtvrté série pořadu The Grand Tour dočkáme a jaká místa v ní uvidíme. Samotné natáčení cestovatelských tour po světě je velice náročné, zvlášť když tvůrci musí řešit tolik problémů s hledáním natáčecích lokací, což premiéru může odsunout. Moderátoři navíc mezitím pracují na vlastních projektech, což může The Grand Tour dále posunout. May natáčí pořad Our Man In Japan, v němž objevuje japonskou kulturu a tradice, zatímco Hammond pracuje na projektu Big for Discovery, v rámci něhož chce prezentovat netradiční techniku z různých koutů světa.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

20. 5. 2019 12:20
middle east = blízký východ.
ale to je detail.