Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gronos Yellow je nová okázalá limitka od Mansory. Je velice... žlutá

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Německý úpravce Mansory se nebojí barev a okázalosti, to je známá věc. Jeho poslední novinka by nás proto neměla překvapit...

Přesto se se jí to povedlo. Mansory Gronos Yellow je totiž výrazně upravený Mercedes-AMG G 63, na němž zaujme především velice štědré použití žluté barvy.

V případě exteriéru se bavíme o matné žluté, doplněný o body kit, který má také decentnosti hodně daleko. Nechybí ani tmavé prvky z uhlíkových vláken.

Body kit pak zahrnuje zejména novou masku chladiče, nové nárazníky, široké blatníky, střešní spoilery a zajímavě tvarovanou přední kapotu. Úpravce dodal také nová 24palcová kola.

Žlutá ovšem hraje hlavní roli také v interiéru, v němž je většina povrchů pokryta žlutou kůží, některé části ovšem dostaly kontrastní kůži černou. Zvláštním detailem jsou zlaté vločky na volantu, středovém tunelu či na vnitřní straně dveří.

V Mansory se zaměřili i na výkon. Dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec byl naladěn na 625 kW (850 k) a až 1000 N.m, díky čemuž tahle "krabice" akceleruje z klidu na stovku za 3,5 sekundy. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Mansory plánuje postavit 10 exemplářů. Cenu neznáme, ovšem Gronos 2021, zelená varianta stejného vozu a také omezená na 10 kusů, se nedávno objevila na prodej za 550.160 eur, to je v přepočtu asi 14 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

23. 6. 2021 21:19
Re: Gyc
A čo čakáš od Mansory? Potažmo od ACZ, ktoré sem tento hnus stále pchá?
23. 6. 2021 20:42
Gyc
Chudak majitel - tolko nevkusu prezentovaneho na jednom aute...