Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gulf Heritage je nejdražší Ford Mustang, co se dá koupit. Limitka má 808 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jeden z prodejců Fordů se rozhodl zajímavým způsobem připomenout 50 let starý triumf automobilky ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans.

Závod v roce 1969 totiž ovládl Ford GT40 ve slavné modro-oranžové livreji společnosti Gulf. A právě podobné zbarvení se rozhodl svým zákazníkům nabídnout prodejce Brown Lee Ford z Nashvillu, který si zařídil povolení k využítí všech detailů legendární livreje (samotná společnost Gulf dnes neexistuje, roku 1985 ji koupil Chevron).

Vybral si k tomu však Mustang GT. V plánu je prodej 119 exemplářů.

Kromě klasických barev a známých emblémů společnosti Gulf auto dostalo také řadu funkčních úprav, například snížený podvozek, karbonový spoiler, splitter nebo jiný difuzor. Edice Gulf Heritage stojí na 20palcových kolech, která obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2.

Zvyšoval se také výkon, k čemuž kromě dalších úprav pětilitrového osmiválce přispěla především instalace třílitrového kompresoru. Výsledkem je 808 koní a 915 N.m. To jsou mimochodem lepší hodnoty, než jaké nabídne nový Shelby GT500.

Ve srovnání s ním bude Gulf Heritage také dražší, prodejce si za limitku žádá 139.995 dolarů, tedy asi 3,23 milionu korun.

Zájemci však mohou zvolit i šestistupňovou manuální převodovku nebo kabriolet. Shelby GT500 bude k dispozici jen jako fastback s automatem.

Pro úplnost dodáváme, že ve Spojených státech Mustang GT s V8 startuje na částce 35.630 dolarů (asi 823 tisíc korun), u nás na 1.291.990 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme