Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gumpert byl přejmenován na Apollo Automobil GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Malosériový německý výrobce supersportů se pod novým jménem a s novými majiteli připravuje na novou kapitolu ve své historii.

V posledních dnech roku 2015 se objevily neoficiální informace o tom, že malá automobilka Gumpert z Altenburgu má nové majitele, jimiž má být skupina klientů společnosti SPS Automotive Performance.

Nyní s odstupem pouhých několika dnů prosákly informace, které mají pocházet přímo od nového majitele Ideal Team Venture. Tato čínská společnost se sídlem na Panamských ostrovech mimochodem vlastní i značku De Tomaso.

Nový majitel nezískal automobilku včetně jména Gumpert a proto je nyní její oficiální označení Apollo Automobil GmbH, což potvrzuje i nový web, na němž probíhá odpočet do startu nové kapitoly.

Tímto startem se má stát modifikovaný model Apollo, který byl doposud jediným sériovým zástupcem značky Gumpert a nyní má být 11. ledna odhalen jako Apollo Arrow. Následně se má tento vůz představit i návštěvníkům letošního březnového autosalonu v Ženevě.

K budoucnosti konceptů supersportovního kupé Tornante s technikou Apolla ukrytou pod karoserií od milánské karosárny Touring Superleggera a kompaktního kupé Explosion s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem v přídi a pohonem všech kol, nejsou prozatím k dispozici žádné informace a jen čas ukáže, zda se promění v minulost nebo sériové modely.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)