Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hennessey chystá osmiválcové superBronco. Slibuje 760 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Že se známý americký úpravce Hennessey Performance Engineering podívá na zoubek novému Fordu Bronco, se asi dalo čekat.

Stejně jako to, že firma svou verzi Bronca pojme ve velkém stylu. Napovídá tomu ostatně už jméno, které úpravce pro stroj vybral: VelociRaptor V8 Bronco.

Zatímco standardní Bronco pohání buď 2,3litrový čtyřválec, nebo 2,7litrový šestiválec (oba motory spalují benzin a jsou přeplňované turbodmychadlem), VelociRaptor dostane vidlicový osmiválec.

Hennessey konkrétně slibuje pětilitrovou V8 Coyote, která je známá zejména z Fordu Mustang. Úpravce navíc přidá přeplňování kompresorem. Díky tomu se výkon bude pohybovat okolo 760 koní (560 kW).

Motor má být spojený s 10stupňovou automatickou převodovkou a Hennessey odhaduje akceleraci z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) za 4,5 sekundy.

Další modifikace zahrnují speciální kapotu s otvorem pro přívod vzduchu, velká kola, jiné pneumatiky, upravené zavěšení, zakázkový kožený interiér nebo sportovní výfuk.

Hennessey počítá se stavbou pouhých 24 kusů odvozených od Bronca modelového roku 2021. A už přijímá i objednávky. VelociRaptor V8 Bronco vyjde na 225 tisíc dolarů, což je v přepočtu zhruba 5,3 milionu korun. V ceně už je samozřejmě auto v produkční verzi, z něhož pak "superBronco" vznikne.

Firma úpravu nabízí jak pro dvoudveřové, tak pro čtyřdveřové provedení.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme